Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti v oktobru

V mesecu oktobru bomo odprti vse dni od 10.00–16.00. Iz letne rezidence, hišice v parku, se prestavljamo v naše prostore v glavnem objektu graščinskega kompleksa. S tem se zaključuje uspešna sezona Knjižnice pod krošnjami. Polhov doživljajski park ostaja odprt za radovedne obiskovalce. V graščini so na voljo dobrote Blagajeve dežele, ročni izdelki domačinov ter knjige, ki so povezane z lokalnim okoljem. Električna kolesa, ki jih najdete tudi v Šentjoštu (Možinetova hiša) in na Črnem Vrhu (Pr' Popr) čakajo na avanturna potepanja. V graščini lahko pri zgovornih informatorjih izveste tudi več o zanimivih lokalnih doživetjih, ki jih ponuja naš okoliš – delavnici izdelave fresk, delavnici peke kruha, rezbarski delavnici in še več!
Pri vseh dogodkih veljajo aktualni predpisi vlade in NIJZ-a. Hvala za vaše razumevanje.
Dvorska cerkev
Pridružite se nam na ogledu najlepšega primera pozne gotike na Slovenskem – dvorske cerkve sv. Petra v Dvoru pri Polhovem Gradcu. V nedeljo, 3. oktobra, od 16. do 18. ure. Vodenje je brezplačno. Z vami bo Marjan Malovrh.
Polhov doživljajski park
Polhov doživljajski park je zasnovan tako, da skozi preplet pravljičnega in resničnega sveta ustvarja doživetja, ki otroke spodbujajo h gibanju v naravi in jih na nevsiljiv način učijo o naravi in kulturi Polhovega Gradca. Spodbujajo jih k lastnemu razmišljanju in razvijanju odnosa do narave ter budijo njihovo domišljijo in ustvarjalnost. Vrhunsko doživetje za družine z otroki!
Polhov doživljajski park je odprt vse dni v tednu, 10:00─16:00, vstopnice lahko kupite v graščini.
Prav poseben obisk Polhovega doživljajskega parka lahko doživite vsako tretjo nedeljo v mesecu ob 10:00, naslednjič torej 17. 10. ob 10:00, ko vas ob predložitvi vstopnice na vodenje brez doplačila popelje interpretativni vodnik.
Mozartovi družinski dnevi
Festival ljubiteljev klasične glasbe bo ponovno tu za vas. V nedeljo, 24. oktobra, ob 17:00, vabljeni na 223. Mozartove družinske dneve.
Poroka v Polhograjski graščini
V romantični Polhograjski graščini lahko sklenete poročno zaobljubo. Kljub manjšemu dovoljenemu številu svatov sta vam na razpolago poročna dvorana ali  paviljon v grajskem parku. Poročno slavje lahko nadaljujete v parku, največkrat kar pod stoletno grajsko lipo. Uradne ure za poroke so ob sredah med 12. in 17. uro, vendar le ob predhodni najavi.
Glede na epidemiološke ukrepe in negotovih okoliščin obiskovalce prosimo, da upoštevajo navodila in ukrepe. Prav tako si organizatorji navedenih dogodkov pridržujejo pravico, da bodo dogodki odpovedani oziroma prilagojeni veljavnim odlokom.
Grajska knjižnica Polhov Gradec
V Knjižnici Polhov Gradec vas vabimo, da se na jesenske počitnice pripravite tudi z izposojo knjižnega gradiva vseh žanrov in bralne okuse, DVD zbirka ravno tako ponuja zanimiv izbor filmov in nadaljevank.

Vljudno opozarjamo, da smo v skladu z navodili dolžni preverjati PCT pogoje in cenjene obiskovalce prosimo za razumevanje.

Delovni čas: četrtek 17:00–19:00, sobota 10:00–12:00
Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:
T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB strani Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane in na Instagram profilu Polhograjska graščina


Pripravili: Bor Bevc, Nina Slana in Roman Vučajnk (za knjižnico)

Oglejte si tudi