Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti junija

Vstopili smo skozi vrata poletja. Še malo, pa bodo počitnice in dnevi brez skrbi. Z veseljem najavljamo novosti: 21. junija vas vabimo na premiero nove gledališke predstave Polh in Gradec ter odprtje Polhovega doživljajskega parka 23. junija v grajskem parku.  Pridružite se nam, lepo bo.

Polhov doživljajski park in premiera predstave Polh in Gradec
21. junija vas vabimo v KD Jakoba Trobca na premiero nove gledališke predstave, ki jo sooblikujejo domača društva, Polh in Gradec. 23. junija ob 16. uri pa vas vabimo še na odprtje Polhovega doživljajskega parka. Park bo obogatil Blagajevo pot, ki teče pod vznožjem Lovrenca mimo Blagajevega spomenika. Družine, otroci in vsi ljubitelji gozda boste na poti spoznavali polha, njegovo življenje, srečali boste tudi polhove gozdne prijatelje in še marsikaj. Radovedni ... vsega pa ne povemo … pridite in doživite. 

Hiša v parku
Hiša v parku je na široko odprla svoja vrata. Odprti smo vsak dan (razen ponedeljka): v torek od 10. do 16. ure, v sredo od 10. do 18. ure, čez vikend od 10. do 20. ure. Nudimo vam hladen sladoled ali osvežujoč napitek, ki se bo prilegel po sprehodu. Povabite prijatelje in poklepetajte v čudovitem okolju grajskega parka. V Hiši v parku kupite kakšen spominek ali izdelek domačih pridelovalcev. Kupite in ponesite Polhov Gradec v svet. Še vedno je na voljo tudi ogled razstave Življenje ni praznik, življenje je delovni dan.

Knjižnica pod krošnjami
Od 17. maja je v grajskem parku najbolj zelena knjižnica pod krošnjami. Junija bo Knjižnica pod krošnjami odprta ob petkih od 16. do 20. ure in v soboto ter nedeljo od 10. do 20. ure. Letos bo obogatena. Za otroke bomo pripravili več delavnic, ki se bodo odvijale ob nedeljah dopoldan od 10. do 12. ure in še isti dan popoldan od 16.30 do 18.30. V primeru slabega vremena nas ne bo tam.


Pristava (Železnikarjeva hiša)
V pristavi si lahko ogledate razstavo čebel To Bee or not to be. Razstavo bogatijo čebele vseh vrst, ki so jih v Polhov Gradec poslali učenci s celega sveta. Obiščite nas v odpiralnem času Knjižnice pod krošnjami. Za ogled razstave se oglasite v hiši v parku in zaupajte svojo željo našemu osebju, z veseljem vam bomo odprli vrata Železnikarjeve hiše.


Menjava oblek, igrač in blaga
3. junija bo od 10. do 14. ure v parku potekala menjava oblek, igrač in blaga. K sodelovanju smo povabili tudi šivilje, ki bodo s seboj prinesle blago za menjavo. Zamenjaj in ustvari nekaj novega. Bodi kul in ne kupuj, menjaj!

Poletna muzejska noč
16. junija vljudno vabljeni na Poletno muzejsko noč v graščino. Muzej pošte in telekomunikacij bo ta dan za vas odprta od 18. do 23. ure, vstop bo prost.

28. dan pod Lovrencem
17. junija vabljeni v grajski park in na prireditveni prostor pri gostilni Pograjski dom, kjer se bo odvijal že 28. dan pod Lovrencem. Dogodek organizira TD Briše.

Občinski praznik
V grajskem parku bomo tudi letos gostili občinski praznik, 22. junija ob 20. uri. Vljudno vabljeni.

Voden ogled dvorske cerkve
V nedeljo, 3. junija, od 16. do 18. ure vabljeni na brezplačno vodenje po dvorski cerkvi sv. Petra, ki velja za eno najlepših cerkva pozne gotike pri nas. V notranjosti si lahko ogledate lesen strop, ki z okrasom posnema gotske oboke, renesančno oblikovana kamnita baldahina ter reliefno okrašene empore, na katerih je ob obredih sedela gosposka. Vodil bo vodnik Marjan Malovrh.

Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane
Se želita poročiti v grajskem parku, ki ga obdajajo okoliški hribi, v zelenem okolju, stran od mestnega vrveža in gneče? Vabimo vaju, da svojo ljubezen potrdita v objemu Polhograjske graščine. Možen je dogovor za cerkveni obred v župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali znameniti gotski cerkvi sv. Petra v Dvoru. Termini porok se usklajujejo glede na prvo prijavo para za posamezno soboto. Pokličita nas, veseli bomo vajinega obiska. 

Čaj z grofom Blagajem
K sodelovanju vabimo posameznike ali mlade pare, ki bi želeli za nekaj časa postati grof Blagaj ali grofica Antonija ter v njunem imenu voditi program Grajske čajanke za goste. Prijava naj vsebuje kratek življenjepis. Zaželeno je znanje tujih jezikov. Vaše prijave sprejemamo na info@grad-polhovgradec.si ali info@dobrova-polhovgradec.si.

GRAJSKA knjižnica Polhov Gradec

V dolgih poletnih dneh naj vas prime branje, morda pa potrebujete kakšno knjigo za morje. Vrata grajske knjižnice so odprta vsak četrtek od 17. do 19.  ure in v soboto od 10. do 12. ure.  Vabljeni!

  

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB-strani Polhograjska graščina

Pripravile: Julija Buh, Ana Oblak, Nina Slana

 

Oglejte si tudi