Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti v juliju in avgustu

Poletje je v polnem razcvetu, kar nas še posebej veseli iz več razlogov. Grajske vrtnice so v tem času najlepše. Otroci so na poletnih počitnicah in brez skrbi. Vroče dni je vredno izkoristiti za oddih in raziskovanje Polhograjskih dolomitov, kjer gosti gozdovi in kopica potočkov skrbi za idealno klimo. Z našimi električnimi kolesi pa je doživetje lahko še toliko prijetnejše. Veseli nas tudi dejstvo, da smo za vas na voljo vsak dan v hiši v parku, od 10.00 do 20.00, tudi med vikendi in prazniki, v grajskem parku najdete tudi knjižnico pod krošnjami.

Polhov doživljajski park
Polhov doživljajski park je doživel nekaj posodobitev. Drugačen je sistem zbiranja žigov, novo atrakcijo najdete na prvi postojanki. Park je v osnovi zasnovan tako, da skozi preplet pravljičnega in resničnega sveta  ustvarja doživetja, ki otroke spodbujajo h gibanju v naravi. Zraven jih na nevsiljiv način uči o naravi in kulturi Polhovega Gradca. Spodbuja jih k lastnemu razmišljanju in razvijanju odnosa do narave ter budi njihovo domišljijo in ustvarjalnost. Vrhunsko doživetje za družine z otroki! Park si deloma deli pot z Blagajevo tematsko potjo, ki poleg zgodovinskih poudarkov obravnava tudi prisotne naravne znameniti. Polhov doživljajski park je odprt po zgoraj navedenem urniku.

17. 7. in 21. 8. vljudno vabljeni na Družinsko doživetje v Polhovem Gradcu  ob nakupu skupne vstopnice (6 € /osebo za  Polhov doživljajski park in Muzej pošte in telekomunikacij) doživite voden obisk Polhovega doživljajskega parka ob 10.00, nato pa sledi delavnica izdelovanja herbarija, ki jo izvaja muzej.

Dvorska cerkev
Vedno vredna ogleda, sploh ob spremstvu izkušenega vodiča, je naša lepotica, dvorska cerkev sv. Petra v Dvoru pri Polhovem Gradcu. Velja za enega najlepših primerkov pozne gotike pri nas. Gre za umetnostno zgodovinski spomenik državnega pomena. Vabljeni v nedeljo, 3. julija in 7. avgusta, od 16. do 18. ure, da se nam pridružite na brezplačnem vodenju. 

Polhkov vikend
Polhkov vikend bo letos potekal tretji vikend v mesecu avgustu, torej 20. in 21. avgusta. V soboto, 20. avgusta bo zvečer ob 20.30 kino v parku, v nedeljo, 21. 8. pa vabljeni na družinsko doživetje in druge aktivnosti v grajskem parku (na spletnih straneh in družbenih omrežjih spremljajte podrobnejši program).

Poroka v Polhograjski graščini

Nekaj letošnjih terminov je še prostih, zatorej ne odlašajte z naročilom na uradne ure za poroke, ki so ob sredah med 12. in 17. uro, vendar le ob predhodni najavi. Kontaktirate nas lahko tudi preko spodaj navedene elektronske pošte.

 

Grajska knjižnica Polhov Gradec

Poletni čas nudi širok izbor možnosti za razvedrilo in oddih, mednje vsekakor vključimo še branje. Še posebej, ker grajski park ponuja sveže zatočišče v vročih dneh, kar je kot nalašč za sproščeno prebiranje literature, slednjo pa v vseh žanrih ponujamo v Knjižnici Polhov Gradec.

Delovni čas: četrtek 17.00─19.00, sobota 10.00─12.00

 

 

Pišite, pokličite, spremljajte:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si

www.grad-polhovgradec.si www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB strani Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane in Polhov doživljajski park ter na Instagram profilu polhograjska_grascina

Pripravili: Bor Bevc, Nina Slana in Roman Vučajnk(za knjižnico)

 

Oglejte si tudi