Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti v decembru

Prihaja najbolj praznični del leta. Čas, ko se imamo najlepše in se spomnimo na vse, ki jih imamo radi. Vzemimo si predvsem čas in pozornost posvetimo družini, prijateljem in tistim, ki jih že dolgo nismo videli, saj je to lahko največje darilo. Naj vas z željo po druženju povabimo, da se srečamo na že 21. tradicionalnem Miklavževem sejmu. Vabljeni na slavnostni začetek veselega, iskrenega in čarobnega decembra v grajski park.

 

Miklavžev sejem  
Tudi letos bo tradicionalni Miklavžev sejem v Polhograjski graščini. Letos obeležujemo 21. obletnico Miklavževega sejma v Polhovem Gradcu, zato pripravljamo še posebej bogat spremljevalni program.  Obiskovalci boste lahko kupili izdelke domačih in okoliških ponudnikov. V petek, 29. novembra, ob 17. uri vljudno vabljeni na prižig luči v parku. V soboto, 30. novembra,  in nedeljo, 1. decembra,  med 10. in 18. uro vljudno  vabljeni na Miklavžev sejem v graščino.

 

Polhov doživljajski park 
Pisana jesen nas z največjim navdušenjem vabi v Polhov doživljajski park, kjer boste polhu pomagali najti novi dom in se naučili veliko zanimivih reči o njegovih prijateljih. Vsak dan med 10. in 16. uro. Vstopnice lahko kupite v graščini. V primeru slabega vremena imamo zaprto.  Odpiralne čase preverite na: spletnih straneh http://visitpolhovgradec.si/prireditve ali http://www.grad-polhovgradec.si/polhov-dozivljajski-park,  na FB-strani Polhograjska graščina ter na Instagram profilu Polhograjska graščina.

 

Voden ogled dvorske cerkve
V nedeljo, 1. decembra, od 14. do 16. ure vabljeni na brezplačno vodenje po dvorski cerkvi sv. Petra, ki velja za eno najlepših cerkva pozne gotike pri nas. V notranjosti si lahko ogledate lesen strop, ki z okrasom posnema gotsko obokanje, renesančno oblikovana kamnita baldahina ter reliefno okrašene empore, na katerih je ob obredih sedela gosposka. Vodil bo vodnik Marjan Malovrh.

 

Na ogled dvorske cerkve in Polhovega Gradca vabljene tudi skupine

Po dogovoru je možen ogled dvorske cerkve in drugih znamenitosti Polhovega Gradca. Primerno za šolske skupine, vrtce, upokojence, dobro družbo. Polepšajte si dan z izletom v Polhov Gradec. Za podrobnejše informacije nas pokličite ali pišite.

 

Mozartovi dnevi

Festival ljubiteljev klasične glasbe se v graščini nadaljuje. 22. decembra ob 17. uri vabljeni na 206. Mozartove družinske dneve.

 

Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane

Ljubezen v zraku … vabimo vaju v objem grajskega parka, ki ga obdajajo okoliški hribi, stran od mestnega vrveža in gneče. Svojo ljubezen potrdita pri nas v Polhograjski graščini. Možen je dogovor za cerkveni obred v  župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali znameniti gotski cerkvi sv. Petra v Dvoru. Termini porok se usklajujejo glede na prvo prijavo para za posamezno soboto. Pokličita nas, veseli bomo vajinega obiska. Uradne ure za poroke so ob sredah od 12. do 18. ure (obvezna je predhodna najava).

 

Čaj z grofom Blagajem

Na druženje z grofom Blagajem vas vabimo vsak petek popoldan. Spoznajte grofico, poskusite grajske dobrote, privoščite si nekaj novega. Obvezna je predhodna najava.

 

GRAJSKA knjižnica Polhov Gradec

Vrata grajske knjižnice so odprta vsak četrtek od 17. do 19.  ure in v soboto od 10. do 12. ure. V knjižnici velja članarina Mestne knjižnice Ljubljana, zato vabljeni tudi vsi člani MKL, ki obiskujete ostale enote. V knjižnici je na voljo veliko literature, ki je priporočena za domača branja (za osnovne in srednje šole), bralne značke in Cankarjevo tekmovanje, zato vabljeni tudi šolarji in dijaki. Članarine za mlade do 18. leta ni.

 

Ura pravljic

Tudi to šolsko leto se bomo v knjižnici družili na urah pravljic. Lepo vabljeni vsi otroci, ki imajo radi pravljice, ne glede na starost. Druga ura pravljic bo v četrtek, 19. decembra, ob 16.30. Potem pa se spet vidimo 23. januarja, prav tako ob 16.30. Ure pravljic potekajo od novembra 2019 do junija 2020 in trajajo približno eno šolsko uro. Otroci zbirajo žige, ki jim ob zaključku junija prinesejo manjše presenečenje.

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259 
E: info@grad-polhovgradec.si 
www.grad-polhovgradec.si    www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB- in Instagram profilu Polhograjska graščina

Pripravile:  Julija Buh, Ana Oblak, Nina Slana

 

Oglejte si tudi