Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Izvajanje del na občinskih cestah

Občinski svet je na zadnji redni seji, 11. aprila, sprejel drugi rebalans proračuna občine Dobrova - Polhov Gradec za leto 2018, in sicer zaradi drugačne realizacije in aktivnosti od tistih, na katerih je temeljil proračun za leto 2018.

V obrazložitvi je župan Franc Setnikar kot glavni razlog za drugi rebalansa navedel za 2- do 3-krat povečane stroške na področju upravljanja in tekočega vzdrževanja lokalnih cest, ki so nastali kot posledica obilnih zimskih padavin v prvih mesecih letošnjega leta in so se pokazale kot izredne glede na zadnja leta. Zaradi res neugodnih vremenskih razmer in posledično povečanega obsega izvajanja zimske službe je bilo treba zagotoviti dodatna proračunska sredstva za nemoteno celoletno vzdrževanje cest. Svetniki so se takrat spraševali o sredstvih za redno vzdrževanje cest in urejanju javnih poti. Glede na tekoča dela so skrbi odveč, če le vreme spet ne bo zagodlo.

 

Ureditev ploščadi v Zalogu

Maja se je začela gradnja manjše ploščadi v Zalogu. Avtobusno postajališče bo ostalo na cesti, zgradili pa bodo pločnik oziroma ploščad, ki bo dolga 26 in široka dva metra, da bodo potniki lahko varno sestopali z avtobusa. Poleg ureditve površin za pešce ob lokalni cesti bodo narisali tudi prehode za pešce na križišču cest. Za pločnikom bo cevna varnostna ograja, kot tista na mostu. Projekt je pripravilo projektantsko podjetje K Projekt L iz Ljubljane, izvajalska dela, ki vključujejo preddela, zemeljska dela, odvodnjavanje, obrtniška dela, opremo ceste in drugo, pa naj bi do konca maja opravilo podjetje Storitve S TGM, Andrej Trobec s.p.

 

Ureditev javne poti v naselju Hruševo

Gradbena dela na krajšem odcepu so v zaključni fazi, trenutno skrbijo za zemeljska dela, odvodnjavanje, kabelsko kanalizacijo in javno razsvetljavo na javni cesti. V preteklosti vreme ni bilo naklonjeno izvajalcu, prav tako so se pojavile nepredvidene ovire, zato z deli ni mogel zaključiti v pogodbeno določenem roku.

 

Obnova lesenega mosta v Bezenici

Maja je bila podpisana pogodba za obnovo zadnjega od treh lesenih  mostov na javni cesti Skodlar–Kotar v Bezenici. Obstoječi leseni most bo nadomestil nov betonski. Zaključek del narekuje pogodba, ki določa skrajni rok za izvedbo del, to je 30. junij. 2018. To se bo po zagotovilu predstavnika podjetja Zidarstvo in fasadestvo Sečnik Janez s.p. tudi zgodilo, če le bo vreme temu naklonjeno.

Nadja Prosen Verbič

 

Oglejte si tudi