Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Back to Nature 2018

Ko se je junij prevesil v julij, se je sredi gozdne jase pod Toškim čelom odvil festival Back to Nature. 3-dnevni brezplačni festival je letos privabil preko 100 ljudi z različnih koncev Slovenije in tudi tujine. S čim jih je privabil? Z možnostjo kampiranja pod milim nebom v osrčju narave le streljaj stran od Ljubljane, koncerti ob večernem ognju, toplimi obroki in različnimi kreativnimi delavnicami in predavanji.
Številni udeleženci festivala so si izdelali leseno žlico iz veje, ki so jo našli v gozdu, iz orehove lupine so lahko naredili tradicionalno otroško igračo “vugo”. Preizkusili so se lahko v streljanju z lesenimi loki ali igranju na afriške bobne. Energijo so lahko sprostili tudi na delavnicah borilnih veščin - brazilske veščine capoeira ali kitajskega tai chija, s hojo po vrvi ali akrojogo, napolnili pa s toplimi obroki, za katere smo poskrbeli organizatorji s pomočjo Slovenskega veganskega društva. Sprostitev za telo in duha so nudili delavnica qi-gonga, zagonetne lesene sestavljanke in svet zgodb, ki so ga pričarale knjige iz knjižnice pod krošnjami. Za zdravje smo poskrbeli z delavnico prve pomoči, pred klopi in komarji pa smo se zaščitili z naravnim zeliščnim razpršilom, ki smo ga izdelali prvi dan festivala. Manjkala niso niti predavanja, ki so sledila letošnjemu sloganu kamen na kamen, palača. S tem smo organizatorji želeli spomniti na moč, ki jo ima vsak posameznik pri oblikovanju boljšega jutri. Z majhnimi koraki lahko dosežemo velike spremembe. Še posebej, kadar združimo moči in sodelujemo! Vrhunec festivala je bil večerni ogenj s koncerti skupin Pamtumakat trio in Bokadema, festival pa se je tradicionalno zaključil v sproščenem vzdušju ob prijetnih zvokih gong kopeli.

Organizatorji festivala - prostovoljci društva Na zeleni veji se iskreno zahvaljujemo vsem delavničarjem in ostalim udeležencem za njihovo pozitivno energijo in vse prostovoljne prispevke. Posebej pa se zahvaljujemo Nejcu Suhadolcu - Pr’ Prek za prostor in podporo ter sponzorjem: Kmetiji Ložar, Iconic Specialty Coffee, Hiši začimb, Sadni vrt - Franci Ravnikar s.p., Pekarni in slaščičarni Sameja, podjetju Žito in Polhograjski graščini.

Prihodnje leto se ponovno vidimo na jasi pod Toškim čelom! Več informacij na: bit.do/nazeleniveji

Oglejte si tudi