Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Zaprtje šol in vrtcev izkoristili za vzdrževalna dela

Šole so trenutno res zaprte, vrtci pa delujejo v zelo omejenem obsegu. A vzgojno-izobraževalni zavodi v tem času kljub vsemu ne samevajo povsem. Pretekli meseci so bili izkoriščeni za opravilo številnih vzdrževalnih del. 

V POŠ Šentjošt so hišniki prepleskali stene, opravljen pa je bil tudi pregled sanitarij. V straniščih je bilo zaenkrat opravljeno temeljito čiščenje ter zamenjava sifonov. Nekaj novosti pa bo otroke pričakalo tudi v vrtcu na Dobrovi. Kako izgleda nov zgornji vhod z odstranjenimi drsnimi vrati, si lahko pogledate na fotografiji. Za investicijo, ki ni le varnejša in bolj praktična rešitev, je poskrbela Osnovna šola Dobrova. Že poleti pa se je na parkirišču pred vrtcem pričela ureditev prostora za smetnjake, po namestitvi lesenega zaključka ograje pa je projekt sedaj zaključen. Nova ureditev je poskrbela za izboljšanje z vidika prometne varnosti, saj je dostop do parkirišča sedaj urejen in olajšan. V začetku decembra pa sledijo še dela v Vrtcu Brezje, kjer bo poskrbljeno za ureditev kletnih prostorov.

Tudi otroci verjetno že nestrpno pričakujejo vrnitev v šolske klopi in vrtčevske igralnice. Nekateri med njimi se bodo vrnili v osvežene prostore. A vrnitve bodo zagotovo veseli vsi. 

 

Lucija Rus

Oglejte si tudi