Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Z novim šolskim letom odprt kombinirani oddelek vrtca v Črnem Vrhu

Z začetkom šolskega leta bo odprt tudi nov kombinirani oddelek javnega vrtca pri podružnični osnovni šoli Črni Vrh, saj so investicijska vzdrževalna dela in druge obveznosti potekale po planu kar v počitniških dneh.
Občinski svet je 25. redni seji, 11. julija 2018, med drugim sprejel predlog Odloka o spremembi in dopolnitvi Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovna šola Polhov Gradec, ki se je spremenil zgolj v sestavi zavoda, saj se obstoječim enotam doda enota vrtca pri podružnični osnovni šoli Črni Vrh. S tem so svetniki omočili vpis novega oddelka vrtca v razvid izvajalcev javno veljavnih programov vzgoje in izobraževanja, ki ga vodi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Tako je bil z 20. avgustom 2018 že možen vpis v oddelek vrtca pri POŠ Črni Vrh in bo mogoč še vse do 11. septembra 2018, ko bodo vanj že lahko zakorakali vrtičkarji.

Umestitev novega kombiniranega oddelka vrtca pa je omogočila ustrezna prerazporeditev šolskih prostorov v POŠ Črni Vrh. Adaptacija objekta je prvenstveno predstavljala preureditev prvega nadstropja v prostore enoodelčnega vrtca, tretje nadstropje pa se je v celoti preuredilo za šolske namene. Naknadno, zaradi dotrajanosti vodovodne inštalacije in kanalizacije, je bila sprejeta odločitev, da se ustrezno uredi še vse sanitarne prostore, kjer iz pip sedaj teče tudi topla voda, zamenja vse radiatorje ter prenovi kotlovnica. V prvem nadstropju se je opravilo brušenje in lakiranje obstoječega parket, del hodnika se preuredili v garderobo, učilnico pa v igralnico s potrebno opremo in previjalno mizo z umivalnim koritom ter umivalniki za otroke. Sanitarna prostora sta bila v celoti porušena, za tem pa so bili na novo urejeni sanitarni prostori za vrtec, ki vključujejo novo keramiko, talno električno ogrevanj, dve WC školjki in dva umivalnika na različnih višinah ter pisoar in trokadero. Drugo nadstropje je ostalo prostorsko nespremenjeno, tretje nadstropje pa se je iz bivalnih preuredilo v šolske prostore z dvema učilnicama ter prostori za osebje – učitelje in vzgojitelje. Na prehodu iz nadstropij so povečali prehode in vratno odprtino ter postavli požarna vrata. Telovadnica, ki bo odslej služila tako šolarjem kot vrtičkarjem se je prilagodila najmlajšim, in sicer so bile zamenjane vtičnice in prestavljene na ustrezno višino, obstoječi parket je bil brušen in lakiran, spuščen strop pa je bil obdan z dodatno zvočno izolacijo. Vse prostore je bilo potrebno prilagoditi malčkom, in sicer je bilo potrebno poskrbeti za zaščito vtičnic in radiatorjev, obstoječo stopniščno ograjo dopolniti z dodanimi vertikalnimi prečkami, postaviti domofonsko inštalacija, tako na vhodnih vratih enote kot tudi v posameznih učilnicah, igralnici, zbornici in razdelilni kuhinji,  ustrezno je bilo potrebno urediti tudi električno napeljavo in internet, opraviti montažo ustreznih svetlobnih teles in še mnogo drugih manjših investicijskih vlaganj je bilo s strani mojstrov potrebnih, da bo konec tega meseca slikopleskar v vseh prostorih pokrpal stene, zgladil in pobelil vse stene prostorov, enakega svežnja pa bodo deležna tudi vsa obstoječa vrata s podboji in stopniščna ograja.

Nova podoba notranjih prostorov podružnične osnovne šole in vrtca v Črnem Vrhu bodo na vpogled tudi za javnost, in sicer bo slavnostna otvoritev prenovljenih prostorov potekala skupaj z obeležitvijo 80-letnice obstoja podružnične šole v kraju. Kdaj, pa boste izvedeli naknadno.

Nadja Prosen Verbič

 

 

Oglejte si tudi