Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Tokrat nekoliko drugačen, a kljub temu fantastičen!

V letošnjem šolskem letu, ki je bil zaradi vseh protikoronskih ukrepov nekaj posebnega na vseh področjih, smo se učitelji podaljšanega bivanja OŠ Polhov Gradec odločili, da kljub situaciji, v kateri smo se znašli, vseeno organiziramo tekmovanje »OPB ima talent«.

»Kjer je volja, tam je pot,« smo si rekli in ker tekmovanja nismo mogli organizirati v klasični, vsem že dobro znani obliki, smo se odločili, da tekmovanje letos izpeljemo na nekoliko drugačen način. K sodelovanju so bili povabljeni vsi učenci od 1. do 5. razreda, ki so bili z začetkom šolskega leta vključeni v podaljšano bivanje. Učenci so tokrat k tekmovanju pristopili s posnetki dejavnosti, ki so jih izvedli doma, v telovadnicah, na terenu ali v šoli, samostojno, v parih ali pa v skupini znotraj posameznega oddelka. Odkrito moramo priznati, da smo bili nad poslanimi posnetki naravnost navdušeni! Učenci so se namreč predstavili kot odlični pevci, inštrumentalisti, športniki in celo kot mojstri celotne izdelave risanke! Prispelo je preko 20 posnetkov, izmed katerih so učenci znotraj posameznega OPB oddelka 10. maja izbrali 10 finalistov. Nato pa so sledili dnevi, polni pričakovanj in vprašanj. Kdo bo veliki finalist, kdo bo zmagovalec? Končno oddajo s posnetki desetih finalistov, s simpatičnimi voditelji, z vrhunskimi komentarji naše strokovne žirije in seveda z razgalsitvijo končnih rezultatov smo si v okviru podaljšanega bivanja ogledali v petek, 14. maja, in sicer v vseh oddelkih istočasno. Vzdušje je bilo nepopisno! Vsi smo si oddajo ogledali z velikim zanimanjem in komaj čakali na razglasitev zmagovalcev.

In strokovna žirija se je odločila.

1. mesto je osvojil Lovro Setnikar iz 3. a razreda. Predstavil se nam je kot odličen športnik na monokolesu, trial kolesu in trial motorju.

2. mesto je osvojil Peter Dolinar, učenec 5. b razreda. Peter nas je navdušil kot   režiser, scenograf, snemalec, pripovedovalec in urednik avtorske risanke o Vlakcu Tomažku z naslovom »Backo«.

3. mesto pa je osvojil Lovro Privšek Žemva iz 3. a razreda. Lovro nas je naravnost navdušil s svojim izpopolnjenim znanjem gimnastike ter tudi kot izvrsten klarinetist.

Strokovna žirija pa je podelila še tri priznanja.

Priznanje za izvedbo »Najbolj zabavne točke« je prejel Nace Brumen iz 2. b razreda za zares posrečeno pevsko točko, v kateri se nam je predstavil s Kekčevo pesmijo.

Priznanje za izvedbo »Najbolj prisrčne točke« je prejela Maša Setničar, učenka 4. a razreda. Maša se nam je predstavila z zelo občuteno odpeto pesmijo »Za Slovenijo živim«.

Priznanje za izvedbo »Najbolj kreativne točke« pa sta prejeli Jerca Janša in Julija Trobec iz 4. b razreda. Jerca in Julija sta dokazali, da glasbeno ustvarjanje ne pozna meja, če le domišljiji in kreativnosti pustiš, da razpreta krila. Predstavili sta se nam z vokalno-inštrumentalno izvedbo pesmi Adija Smolarja »Ne se bat´«.

Na tem mestu se učitelji podaljšanega bivanja iskreno zahvaljujemo prav vsem učencem, ki ste pripravili posnetke in se z njimi pokazali s svojimi talenti ter vam izrekamo veliko pohvalo. Držimo pesti, da vam bo tako dobro in še bolje šlo tudi v prihodnje!

Iskreno zahvalo izrekamo vsem staršem, ki ste nam poslali prispevke svojih otrok. Zahvaljujemo se vam tudi, ker svoje otroke spodbujate pri šolskih in izvenšolskih dejavnostih! Iskrena zahvala gre tudi strokovni žiriji, ki je s svojimi vrhunskimi komentarji pohvalila nastopajoče, jim dala zagon in, kdo ve – morda celo navdušila še koga! Veronika, Alenka in Matija, hvala vam! Nenazadnje pa gre iskrena zahvala tudi vsem povezovalcem programa, ki ste s svojimi simpatičnimi komentarji popestrili našo oddajo »OPB ima talent 2021«! Franci, Izabela, Maks in Katarina iz 3. b razreda, super ste bili! Veseli smo, da ste se z letošnjo izvedbo tekmovanja »OPB ima talent« imeli možnost predstaviti tudi tisti učenci, ki svojih talentov ne bi mogli predstaviti v dvorani Kulturnega doma Jakoba Trobca, ob enem pa naj bo ta zaključek tudi povabilo ostalim učencem, da z nami morda že v naslednjem šolskem letu delite svoje talente!

Aktiv učiteljev podaljšanega bivanja

 

Oglejte si tudi