Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
5°C
-5°C
JUTRI
5°C
1°C

Povabimo sonce v šolo

»Lepo vas pozdravljam v najbolj imenitnem tednu za otroke, tednu otroka, ki vsako leto v okviru zveze prijateljev mladine poteka prvi teden oktobra. Ta teden se bomo v naši šoli še posebej potrudili, da vam bo lepo.« Tudi sama sem se kot učiteljica in razredničarka veselila tedna otroka in z zgornjimi besedami v ponedeljek zjutraj pozdravila svoje učence.

Ko oktobra na koledarju zapazimo prvi ponedeljek, letos je bilo to od 2., imamo vedno v mislih najmlajše. Ta teden je namreč v znamenju otrok in ga imenujemo teden otroka. Letošnji teden otroka je s skupno temo Povabimo sonce v šolo potekal od 2. do 8. oktobra. Ta sončen naslov se navezuje na temo otroških parlamentov v šolskem letu 2017/2018 Šolstvo in šolski sistem, s katero so mladi izpostavili premislek in željo po bolj inovativnem in ustvarjalnejšem učenju ter razmišljanju. Povabimo sonce v šolo je tudi naslov poslanice, ki jo je letos pripravil mladinski pisatelj in ambasador ZPMS za humanitarno akcijo Pomežik soncu Primož Suhodolčan. V tednu otroka smo se pri številnih dejavnostih v šoli osredotočili na »radovedno« šolo ter veselje do novega, odprtega in uporabnega znanja. 

Tudi v našo šolo smo povabili sonce z različnimi dejavnostmi, ki so otrokom polepšale šolske dni v tem tednu (nagovor ravnateljice po šolskem radiu, ustvarjanje izdelka na temo tedna otroka, šolski parlament, literarni natečaj od 1. do 9. razreda, na začetku vsake prve ure v dnevu 5–10 min razgibavanja, ena tedenska ura za družabne igre, ura ŠPO po želji otrok, ura ali dan pouka v naravi …) Otroci in učitelji bi si želeli, da bi bil teden otroka večkrat v letu, predvsem v smislu, da bi znali resnično prisluhniti drug drugemu, pomagati z nasvetom, polepšati dan s pohvalo za dobro opravljeno delo, se pogovarjati o naših pomislekih in težavah, razveseliti s preprostimi stvarmi, saj otroci vsak dan dokazujejo, da so ravno oni sonce v šoli.

Na natečaju, ki smo ga pripravile učiteljice slovenščine in katerega naslov je bil Sonce na obisku pri nas v šoli, so lahko sodelovali vsi učenci naše šole. Zopet jih je sodelovalo zelo veliko z različnimi literarnimi prispevki. Ob prebiranju le teh smo se učiteljice preselile v pravljični svet sonca, mavrice, junakov, ki živijo v otroških domišljijskih svetovih in jim z različnimi barvami rišejo njihovo otroštvo. Med vsemi sodelujočimi smo učiteljice izbrale dva prispevka, za katera bosta učenca prejela nagrado v obliki kino vstopnice. To sta Anže Osredkar iz 6. b in Ana Jankovec iz 6. a. Dragi otroci, naj vam ob koncu zaželim še, da s svojo radovednostjo vedno ohranite sonce v sebi.

Urška Žagar, učiteljica slovenščine

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi