Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Dobrodelni pohod na Stari grad za šolski sklad

Ker v šolskem skladu OŠ Polhov Gradec kronično primanjkuje sredstev za nadstandardno opremo za naše otroke, je naše društvo Lep je dan v sodelovanju s šolo Polhov Gradec priredilo 1. dobrodelni pohod na Stari Grad za šolski sklad.
Kljub slabi vremenski napovedi se nas je zbralo kar precej pohodnikov. Družbo so nam delali tudi učitelji in ostali zaposleni v šoli. Vse skupaj je prijazno nagovorila ravnateljica OŠ Polhov Gradec, ga. Ilinka Kucler. Z nami je bila tudi naša podpornica Simona Kozjek, ki nam je dala super idejo za dobrodelni pohod. Začeli smo pred OŠ Polhov Gradec in se skozi kraj povzpeli na Stari Grad po novi, urejeni stezi. Na vrhu so nas s toplim čajem, ki so nam ga prijazno skuhali člani Planinskega društva Blagajana, in teranovim likerčkom težko pričakovali naši vrli možje. Dišalo je tudi po slastnih piškotkih, ki so jih pripravile pridne ročice otrok OPB Črni Vrh. Na pomoč pri peki sta nam priskočili tudi naši zvesti podpornici Urška Jarc in Ivanka Sečnik, ki sta poskrbeli, da je bilo piškotkov dovolj za vse. Ob prijetnem druženju z dobrim namenom smo pregnali oblake, saj se nam je pridružilo tudi sonce.
Obiskovalci in lokalni podjetniki (Gens Historia in Gradbeništvo Peklaj) smo tako obogatili šolski sklad. Denar bo namenjen za nadstandardno opremo otrok OŠ Polhov Gradec. Tako smo v prvem letu delovanja našega društva, kjer lahko skupaj uresničujemo naša poslanstva, zadovoljno zaključile že kar 11. dogodek in pokazale rojstnodnevno darilo, svoje nove majčke, ki nam jih je podarilo podjetje Gradbeništvo Peklaj. Graverstvo Bruno Kosi pa je nanje natisnilo naš čudovit logotip, delo oblikovalke Anje Maležič. V glavnem ... iz srca hvala vsem, ki nas podpirate tako ali drugače, in hvala vsem, ki ste in še boste prispevali za to, da bo vsem, našim in vašim otrokom, v šoli še lepše.

Se vidimo zopet naslednje leto!

 

Bogdana, Zlatka, Lucija, Špela in Petra - Društvo Lep je dan

 

Oglejte si tudi