Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Mama, mama, kje si?

"Pozdravljene mame!!! Najprej v imenu vseh nas, večjih pubertetniških učencev, čestitke za praznik! Prav z veseljem vam povemo, da naši prijateljčki iz nižjih razredov že vse od začetka novega leta prepevajo in poplesujejo, ker se pripravljajo na današnji nastop. Ja, kaj je lepšega kot to, da je mamica vesela, a ne??" S temi besedami se je v petek, 16. marca, začela vsakoletna prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu. Po uvodnih govorih župana Občine Dobrova - Polhov Gradec g. Franca Setnikarja in ravnatelja OŠ Dobrova g. Viljema Kovačiča se je prireditev začela.
Najprej sta nam Matevž Kastelic in Nina Smole z Matevževo stendap komedijo povedala, kaj pubertetniki mislijo o mamah in mame o njih. Sledila je zgodba o zajčku, ki je izgubil mamo in jo s pomočjo miške, veverice, medveda  in bobra na koncu našel. Omenjene živali mu niso samo pomagale najti mame, ampak so postale tudi njegove nove prijateljice. Ti novi prijatelji pa so imeli posebno mesto tudi v naši predstavi. Prvošolčki so se predstavili s plesom Miške, drugošolčki so nam zaplesali na pesem Veverica s Pokljuke, tretješolci so zapeli in zaigrali na Orffove instrumente pesmico z naslovom Bober, nekaj učencev 4. b nam je na kitaro zaigralo pesem o medvedu, 4. a se je predstavil z deklamacijo Mama je ena sama, otroški pevski zbor nam je zapel pesem Stari medo in zajček Blisk, petošolci pa so zaplesali in zapeli pesem o miški. Za dobro vzdušje v dvorani je poskrbela še akrobatsko-navijaška skupina Bobri, plesna skupina Panorama nam je priskočila na pomoč pri iskanju zajčkove mame s plesno točko, dogajanje je popestrila tudi godba glasbene šole Emila Adamiča, za vesel in razigran zaključek prireditve pa je poskrbel ansambel Bitenc. Hvala vsem nastopajočim in sodelujočim!

Za sodelovanje, skrb za varnost in pomoč bi se zahvalili tudi Gasilskemu društvu Dobrova in Občini Dobrova - Polhov Gradec za podarjeno cvetje.

 

Andreja Kogoj in Alenka Puš

Oglejte si tudi