Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Si čimprej želite trgovski center na Dobrovi?

Če ste odgovorili pritrdilno, potem vas verjetno zanima o čem je tekla beseda na sestanku, ki je potekal v četrtek, 15. oktobra 2020. Na sestanek so bili ponovno vabljeni vsi lastniki zemljišč, na katerih bo zgrajen nov trgovski objekt, predstavniki Krajevne skupnosti Dobrova in podjetje Promit Benz, d.o.o., ki je zastopalo trgovca zainteresiranega za gradnjo trgovskega centra na Dobrovi. Lastnikom zemljišč je bil ponovno predstavljen načrtovani projekt, ki ga predvideva že Občinski prostorski načrt sprejet novembra 2018. Hkrati pa so bili pozvani, da vendarle premislijo, kakšen dogovor z investitorjem bi bil za njih sprejemljiv – bodisi odkup zemljišča bodisi lastništvo poslovnega prostora v objektu ali menjava oz. nadomestilo z ustreznim zemljiščem.

Poslovno-trgovski objekt bi se nahajal poleg Centra Emila Adamiča, za katerega je občina že pridobila zemljišča, a si v želji po enotni občinski podobi in lažji gradnji prizadeva za sočasno izgradnjo s trgovskim centrom. Tako bo urejeno celotno območje od transformatorske postaje do rondoja na Dobrovi. Skladno z načrti se bo postavila nova transformatorska postaja in nova pokablitev električnega voda, uredili pa se bosta tudi obvozna regionalna cesta in kolesarska povezava. Sočasno pa bo potekala ureditev varnih obcestnih površin, prehodov za pešce in avtobusnih postajališč na tem območju.

 

Župan Franc Setnikar je prisotnim na sestanku povedal, da je občina le vezni člen med potrebami krajanov in rešitvami za te potrebe, zato želi pomagati pri doseganju dogovorov. Območje je za trgovce finančno manj privlačno, saj se raje nagibajo k gradnji v večjih krajih, pa vendar; če bodo lastniki zemljišč prisluhnili, jim je investitor trenutno pripravljen ponuditi dobro nadomestilo. Hkrati pa je župan pozval tudi člane Krajevne skupnosti Dobrova, da podprejo tovrstno namero in se aktivno vključijo v zagotavljanje pogojev za gradnjo. Izgradnja trgovskega centra, v sklopu katerega bi bili zgrajeni tudi poslovni prostori in stanovanja, bi bil namreč velik in zaslužen korak naprej za naselje Dobrova in okoliške kraje.

Gre za enega pomembnejših projektov za našo občino, ki bi marsikateremu krajanu olajšal vsakodnevno življenje. Dogovarjanja med lastniki zemljišč in podjetjem Promit Benz, d.o.o potekajo naprej. S ciljem, da bodo uspešna in da ujamemo zadnji vlak za pridobitev trgovskega centra v naši bližini. Po besedah investitorjev bi tako že leta 2022 lahko nakupe opravljali v domači občini. V trgovini vredni svojega imena.  

 

 

Lucija Rus

Oglejte si tudi