Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Pričenja se prenova območja avtobusnega postajališča v Polhovem Gradcu

Kot smo že poročali, je za letošnjo pomlad načrtovan pričetek urejanja širšega območja avtobusnega postajališča v Polhovem Gradcu. Območje bo oblikovano kot javni trg z novo avtobusno postajo, infotočko in prenovljeno krajinsko ureditvijo, sočasno pa se bo izvedla tudi rekonstrukcija križišča regionalne in lokalne in ureditev površin za pešce. Občina Dobrova - Polhov Gradec pri projektu sodeluje z Direkcijo RS za infrastrukturo, kar bo zagotovilo hitrejšo in celovitejšo prenovo osrednjega območja Polhovega Gradca.

Na javnem razpisu je bilo za izvajalca del izbrano podjetje Trgograd d.o.o., ki bo izvedlo izgradnjo nove avtobusne postaje, prenovo križišča, ki ga tvorita regionalna cesta R3 641/1369 Ljubljanica–Ljubljana (Dolgi most) in lokalna cesta LC 067091 Polhov Gradec–Kosmačar, in ureditev površin za pešce in kolesarje, prehodov za pešce, prometne signalizacije, meteorne in fekalne kanalizacije, telekomunikacijskih vodov, elektro vodov, cestne razsvetljave in individualnih priključkov na cesto.

Pričetek del je načrtovan za sredino meseca maja 2022. Izvajalec bo pričel s prenovo križišča, v nadaljevanju pa bo izvedel še izgradnjo novega objekta. V času del bo na obravnavanem cestnem odseku vzpostavljena polovična zapora ceste.

 

l. o.

 

Oglejte si tudi