Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Praznični "drive in" vrtec

Novice, povezane s covid-19, nas spremljajo na vsakem koraku. Bolezen nam omejuje življenje, kot smo ga bili vajeni, posledično moramo sprejeti tudi nekaj kompromisov, da si bomo, s časom našo rutino pridobili nazaj.
V neki meri se je spremenil tudi utrip življenja v vrtcu. Večina vzgojiteljev in otrok je doma, saj vrtci zaradi epidemije že od konca oktobra delujejo v zmanjšanem obsegu. Zato smo v kolektivu vrtca Dobrova ob spodbudi našega ravnatelja in vodje vrtca prišli na idejo, da popestrimo otrokom vsaj en dan.  Razmišljali smo, kako bi to lahko naredili. Ne moremo se igrati, se objeti … Le kaj lahko? Lahko smo na svežem zraku, se na varni razdalji vidimo, si pomahamo, spregovorimo nekaj besed in si zaželimo kaj lepega ...

Ena, dva, tri in ideja je bila tu. Malo za šalo in malo za res smo v torek, 22. 12. 2020, na parkirišču Osnovne šole Dobrova postavili naš lasten ʺdrive-inʺ, le da je ta izgledal veliko bolj praznično kot tisti, ki smo jih vajeni te dni. Poskrbeli smo za nekaj prazničnega okrasja, postavili šotor, povabili pa smo tudi Dedka Mraza, ki se je vabilu z veseljem odzval.

Tako smo nasmejani vzgojitelji in Dedek Mraz skoraj 100 ʺvrtčanovʺ pričakali v dveh terminih, dopoldan in popoldan. Z nekaj organizacije smo poskrbeli, da ni bilo nobenih večjih zastojev, saj je vsak starš dobil sporočilo s točno uro, kdaj se lahko pripeljejo. Pričakali smo jih pod ʺdrive-inʺ šotorom, kjer je vsak otrok prejel simbolično darilo, izmenjali pa smo si tudi besedo ali dve. Nekajkrat pa se nam je zgodilo, da so bili avtomobili za šotor previsoki, a nič za to, zaradi tega ni bil prikrajšan nihče. Z nekaj hitre iznajdljivosti smo poskrbeli tudi za to. Vse je potekalo podobno, le da lahko udeleženci z visokimi avtomobili trdijo, da so se udeležili prazničnega ʺdrive-mimʺ vrtca. Upava trditi, da smo vsi prisotni člani kolektiva ob koncu dneva odšli domov z lepimi vtisi, zadovoljni, da smo našli način, da smo se srečali z otroki in s starši in si delili skupne želje po čimprejšnji vrnitvi v vrtec. Hvala vsem staršem, da so se odzvali v tako lepem številu in otrokom za vse risbice, voščilnice ter sladke dobrote. Drug drugega že močno pogrešamo in si želimo, da bi se kmalu vrnili nazaj v normalo. Posebno pa se želimo zahvaliti trgovini HOFER, d. o. o., za donacijo daril, ki so nam omogočila izpeljavo našega prazničnega ʺdrive-inʺ vrtca.
Mateja Dolinar in Tina Rožmanec




Oglejte si tudi