Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
4°C
ČET.
12°C
4°C
Oceni objavo

Optimizem Društva upokojencev Polhov Gradec

Na velikonočni ponedeljek, 18. aprila, so se v gostišču Pograjski dom na rednem letnem občnem zboru zbrali upokojenci in upokojenke DU Polhov Gradec. Zbor je bil po štirih letih volilni - mandat za vodenje društva je prejela dosedanja predsednica Cecilija Jarc z Babne Gore.
Že 42. zbor društva je odprla predsednica društva Cecilija Jarc: »Po dveh letih sej na daljavo, lanski občni zbor prav tako, smo letos presrečni, da se lahko vidimo osebno. Izredne zdravstvene razmere Covid-19 so nam spremenile življenje. Veseli smo, da se je stanje izboljšalo in tega stanja si v bodoče vsi želimo!« 
Kulturni program je poudaril kvaliteto srečanja, saj je Milena Pustovrh prebrala pesem s času primernim naslovom Oh, ta virus, ki jo je napisala Milena Željeznov s Podrebri. Sledila so letna poročila o aktivnostih društva v letu 2021. Janez Novak je poročal o balinarski sekciji, ki je dejavna tudi izven meja Slovenije. Poročilo komisije za socialno skrbstvo je podal Jože Bizjan in se hkrati zahvalil za požrtvovalno delo poverjenikov. Tudi predsednica  nadzornega odbora Andrejka Novak in predsednik častnega razsodišča Cveto Pustovrh sta podala lepa mnenja in občni zbor je lahko soglasno sprejel in potrdil vsa poročila.
Med gosti je prvi vse prisotne lepo pozdravil župan Občine Dobrova - Polhov Gradec Franc Setnikar, ki je pa tudi konkretno odgovoril na prej sproženo temo projekta Prostofer. Gre za vseslovenski prostovoljski projekt zavoda Zlata mreža, kjer navadno občina poskrbi za vozilo, vozniki prostovoljci pa za brezplačen prevoz starejših oseb do zdravnikov, trgovin, lekarn ... Župan je poudaril, da o projektu razmišljajo, vendar tak korak zahteva nakup osebnega vozila in tudi vzdrževanje, kar ni majhen strošek in da mora biti res upravičen.

Predsednik in podpredsednik Območne ZDU Ljubljana-Vič Rudnik Mirko Jarc in Stane Hribar sta društvu čestitala za dobro delo in optimizem in mu zaželela, da tako tudi v bodoče ostane.

Ob koncu so izvolili novo (staro) vodstvo društva in podelili priznanja. Prejeli so jih trije: starosta Franci Čeh ob častitljivem jubileju – 100 let,  Franc Trobec in Jože Škof pa za dolgoletno delo praporščaka. 
Nova – stara predsednica  se je zahvalila za dobre želje in obljubila, da bo skrbno delala tudi v naslednjem mandatu, zahvalila se je Občini Dobrova –Polhov Gradec, Krajevni skupnosti Polhov Gradec ter Javnemu zavodu Polhograjska graščina za pomoč in sodelovanje. 


UPRAVNI ODBOR: predsednica Cecilija Jarc, podpredsednik Andrej Kralj,poslovna sekretarka Anica Zibelnik, blagajničarka  Milena Pustovrh.  Ostali člani UO: Jože Bizjan, Ivan Založnik, Simona Založnik,Marjan Plestenjak in Franc Kožuh.  Dva namestnika: Janez Novak in Irena Pogačar.

NADZORNI ODBOR: Andrejka Novak, Katarina Kramar, Tinca Škof, Nada Strajnar, Marija Bizjan in Franc Trobec.

 ČASTNO RAZSODIŠČE: Cveto Pustovrh, Anton Povše, Boris Koritnik, Jože Marolt, Francka Kovač in Janko Završnik.


Sebastjan Vehar

Oglejte si tudi