Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Poslušamo, ne obsojamo, pomagamo

V Društvu SOS telefon za ženske in otroke, ki so žrtve nasilja, so s 1. 1. 2021 pričeli z izvajanjem projekta »Poslušamo, ne obsojamo, pomagamo – SOS za žrtve nasilja v družini 24 ur na dan (SOS 24/7)«, ki ga financira Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada. Društvo je v okviru projekta vzpostavilo dodatne oblike pomoči za ženske in otroke.

S projektom želijo predvsem najbolj ranljivim skupinam približati dostopnost in dosegljivost programov za ženske in otroke, ki so žrtve nasilja, ter hkrati informirati in ozaveščati strokovno in širšo javnost. 

V okviru projekta so vzpostavili: 

- 24-urno brezplačno telefonsko linijo 080/11-55 za pomoč žrtvam nasilja na nacionalni ravni za zaupno in anonimno informiranje in svetovanje. Na telefonski liniji svetujejo tudi v angleškem, albanskem, bosanskem, hrvaškem, srbskem in ruskem jeziku. 

- Svetovanje po elektronski pošti na drustvo-sos@drustvo-sos.si. Tudi v angleškem, albanskem, bosanskem, hrvaškem, srbskem in ruskem jeziku. 

- Pravno svetovanje v primerih nasilja v družini in intimnopartnerskih razmerjih in s tem povezanih postopkih, urejanje brezplačne pravne pomoči, postopek prijave nasilja. Dostopno na telefonski številki 080/11-55 ter preko elektronske pošte na drustvosos@drustvo-sos.si 

- Svetovanje kriminalistke o vprašanjih povezanih s policijskimi postopki v primerih nasilja v družini in intimnopartnerskih odnosih. Dostopno na telefonski številki 080/11-55. 

Oglejte si tudi