Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Obnovite znanje prve pomoči

Društvo študentov medicine bo v sodelovanju z Ustvarjalnim središčem Rihard Ursini v soboto, 20. oktobra, v prostorih PGD Polhov Gradec pripravilo poligon prve pomoči z uvodnim teoretičnim predavanjem.

Oktober je mesec požarne varnosti in ob tej priložnosti želimo v Ustvarjalnem središču Rihard Ursini pomagati osvojiti ali obnoviti veščine medsebojne pomoči. Ker nikoli ne vemo, kdaj se bomo ravno mi znašli v situaciji, ko bomo morali nuditi prvo pomoč kakšnemu starejšemu sorodniku, prijatelju ali pa neznancu na ulici, vse učence zadnje triade, dijake in študente vabimo, da se udeležite delavnice prve pomoči, ki bo v soboto, 20. oktobra, ob 10.00 v gasilskem domu v Polhovem Gradcu. Delavnico bodo vodili študentje medicine s pomočjo gasilcev.

1. Teoretični uvod s predstavitvijo posameznih primerov (srčna in možganska kap, krvavitve, zlomi, opekline, omrzline ...)
2. Praktično učenje veščin v manjših skupinah: uporaba avtomatskega defibrilatorja, temeljni postopki oživljanja na lutki, ustavljanje krvavitev ter položaj nezavestnega.
3. Če bo čas dopuščal, nas čaka še kakšno presenečenje.

Dobrodošli! Ker znanje rešuje življenja. Prijavite se lahko na povezavi https://goo.gl/forms/0xJpYpdpIdFyrYjz2 ali pa nam pišete na rihard.ursini@gmail.com. Udeležbo bomo omogočili prvim dvajsetim prijavljenim, pri čemer bodo imeli prednost učenci in dijaki.

Oglejte si tudi