Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Na Stari Grad za šolski sklad

Društvo Lep je dan je v soboto, 13. oktobra, v sodelovanju z osnovno šolo Polhov Gradec priredilo tretji dobrodelni pohod na Stari Grad za šolski in vrtčevski sklad.
Kljub zgodnji sobotni uri se je na parkirišču pred šolsko zgradbo zbralo lepo število pohodnikov, predvsem mladih družinic. Pridružili so se jim tudi nekateri učitelji in drugi zaposleni v šoli. Prijazen pozdrav je zbranim namenila predsednica šolskega sklada Urška Žagar in poudarila namen pohoda – dobrodelnost in pomoč drugemu. Vsem se je zahvalila za udeležbo, posebej društvu za kakovost življenja, ki je pobudnik dobrodelnega dogodka. Sledil je prijeten sprehod po urejeni stezi do vzpetine Stari Grad, kjer je pohodnike čakalo okrepčilo. Sok in sladke dobrote so prispevale pridne roke članic društva ter njihovih prijateljev in podpornikov dogodka. Otroci pa so bili najbolj veseli štampiljke, ki je obeležila njihov sobotni vzpon. Udeleženci so čas izkoristili za druženje, klepet in ustvarjanje novih idej za nadaljnje dogodke. Skrinjica s prostovoljnimi prispevki, ki je čakala na vrhu, je ob koncu postala težja, za koliko evrov še ni znano, saj so se sredstva zbirala tudi na TRR.  Izkupiček dobrodelnega pohoda bo v celoti namenjen potrebam šolskega in vrtčevskega sklada OŠ Polhov Gradec.

Društvo Lep je dan se iz srca zahvaljuje vsem za udeležbo in podporo, predvsem pa sponzorjem in tistim, ki ste prispevali za to, da bo vsem, našim in vašim otrokom, v šoli še lepše in pravijo: "Se vidimo zopet naslednje leto!"


Besedilo in fotografija: Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi