Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

17 županovih petk za 17 najuspešnejših učencev in učenk

Prvo četrtkovo popoldne v septembru je bilo namenjeno že tradicionalnemu županovemu sprejemu najboljših učencev Osnovne šole Polhov Gradec in Osnovne šole Dobrova. Prireditev običajno poteka junija in sovpade z zaključkom šolskega leta, letos pa je bila podelitev županovih petk prestavljena na septembra. Tako se je v grajskem parku v Polhovem Gradcu zbralo 17 dijakov in ne več učencev. Za njimi so že prvi dnevi srednje šole, a preden so osnovnošolsko izobraževanje lahko pustili za seboj, so se za eno popoldne vrnili v preteklo šolsko leto, da bi proslavili svojo vztrajnost, inteligenco in vestnost. Prireditve so se poleg upravičeno ponosnih staršev udeležili tudi ravnateljica in ravnatelj osnovnih šol, Ilinka Kucler in Viljem Kovačič, razredničarke bivših devetošolcev in tudi župan Franc Setnikar. V svojem nagovoru je izrazil izredno zadovoljstvo ob spremljanju, kako uspešni so mladi v občini ter jim zaželel, da bi jih želja po znanju navdihovala tudi v prihodnosti. Ko pa smo slišali katera priznanja, pohvale in druge dosežke so bivši učenci prejeli oz. dosegli, pa smo se o njihovi perspektivnosti lahko prepričali še sami. 

Kulturni program sta popestrili dve točki. Til, plesalec Plesnega društva Panorama, je v sodelovanju s Plesnim klubom Forma za obiskovalce pripravil hip hop točko, za glasbeno presenečenje pa so poskrbeli Laura Cankar in Vili Koprivec ter Alojz Vindiš na inštrumentih.

Posamezniki, ki so vsa leta osnovnošolskega izobraževanja zaključili z odličnim uspehom ter si tako prislužili priznanje, so: Iza Kožuh, Samo Golob, Nika Kožuh, Ema Grosek, Tanja Kožuh, Damjan Nešković, Neli Rihar, Jan Vodopivec Suhadolc, Kaja Zdešar, Laura Čik, Jure Knez, Jaka Jakopin, Anastazija Tominc, Vanessa Paušner, Peter Trobec, Kristijan Stanovnik in Tadeja Rožnik. Čestitamo! Sedaj pa novim izzivom naproti! 

LR

Oglejte si tudi