Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Urejena zunanja podoba osnovne šole še pred novim šolskim letom

O projektu ureditve zunanjih površin pri osnovni šoli Polhov Gradec se zastavljajo vprašanja na vsaki seji občinskega sveta, zato želimo z realnim stanjem seznaniti vse občane.

Projekt ureditve zunanjih površin ob Osnovni šoli Polhov Gradec, ki v celoti obsega obnovo in modernizacijo obstoječega šolskega igrišča ter razširitev in utrditev obstoječega peščenega parkirišča, so bile do začetka meseca junija zaključene najzahtevnejše faze  gradnje, pove odgovorni na občini za investicije mag. Samo Zupančič in pojasni, da gre pri tem za ureditev stabilizacije pobočja z izdelavo betonskih pilotov, izgradnja opornih zidov za premoščanje nivojskih razlik med terasami in zajetje zalednih vod z drenažami. Trenutno se izvaja betonska obloga, to je vidni del pilotne stene in obodne stene kotlovnice.  Pri tem pa je potrebno dodati, da je izvajanje zemeljskih del v pomladanskem času zelo oteževalo intenzivno deževje, zato je bil izvajalcu del podaljšan rok za izgradnjo. Se pa sedaj gradnja pospešeno odvija, vse to v želji, da bi objet predali v uporabo otrokom in občanom še pred novim šolskim letom.

Naj spomnimo na vse pridobitve in dodatne prostore namenjene različnim športom, ki jih bodo ob dokončanju projekta, torej že v naslednjem šolskem letu, lahko koristili polhograjski otroci, to so: atletska steza, nogometno in košarkarsko igrišče, igrišče za odbojko na mivki, s pripadajočo ograjo ter druge športne površine, kot so igrišče za mali nogomet oz. rokomet, igrišče za suvanje krogle, površina za skok v daljino, otroško igrišče ter montažna tribuna, na kateri bomo lahko navijali in spodbujali nastopajoče. Poleg športnih pridobitev, bo izdelana tudi kotlovnica in parkirišče ter dostopna pot. Vsi se že nestrpno veselimo navedenega, naj bo torej veselo ter razigrano v času počitnic tudi na delovišču, in naj se vreme sprijazni s poletjem.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi