Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Spremenjena prometna ureditev v Stranski vasi

Gradbena dela v križišču v Stranski vasi so uspešno zaključena. Izvedena je razširitev obstoječega križišča, izgrajen oporni zid, hodnik za pešce ter ustrezno odvodnjavanje. Z ureditvijo križišča namerava občina po rekonstrukciji ceste Šujica - Podutik preusmeriti glavni prometni tok iz smeri Podutik-Stranska vas in s tem razbremeniti prometno ožino v Stranski vasi. Obnova križišča je prva faza te preusmeritve, pripravljalna dela za načrtovano rekonstrukcijo ceste Podutik – Šujica že potekajo in bodo predvidoma izvedena v naslednjih dveh letih.

Zaradi vse pogostejših zastojev tovornih vozil na podutiški ridi pod avtoservisom Suhadolc, občina v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana že pripravlja ukrepe za omejitev pretoka tovornega prometa nad 7,5 ton, z izjemo lokalnega prometa. Ukrep se bo izvedel zaradi težkih tovornih vozil, ki ob gneči na zahodni obvoznici, z ljubljanske severne obvoznice po Podutiški cesti vozijo proti Dobrovi in obratno.

Najpomembnejša novost je sprememba poteka prednostne ceste. Z rekonstrukcijo križišča je tako postala prednostna cesta Šujica - Podutik.  Vse udeležence v prometu prosimo, naj bodo pri vožnji skozi novo križišče v Stranski vasi previdni in dosledno upoštevajo prometno signalizacijo.  

 

Občinska uprava

Oglejte si tudi