Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Kmalu s kolesom iz Loga do Brezij

Log – Dragomer, 17. april 2019 – Podjetje Mkeršmanc d.o.o. iz Vrhnike je začelo z urejanjem 1890 metrov dolgega odseka kolesarske steze, ki bo Ljubljansko barje povezalo s horjulsko dolino. Skoraj polovico vrednosti projekta bo pokritih s sredstvi LAS Barje.
Občina Log – Dragomer je projekt kolesarske steze Log-Brezje leta 2017 prijavila na razpis LAS Barje. »Projekt je ocenjen na 20.442,10 EUR, od katerih smo pridobili sofinanciranje s strani LAS Barje v višini 9.633,49 EUR,« so nam pojasnili na Občini. Izvajalec Mkeršmanc d.o.o. bo uredil skoraj dva kilometra dolgo gozdno kolesarsko stezo. »V delih, kjer je teren strmejši , se bo površina utrdila z vgradnjo novega materiala. Na ta način se bo z novo podlago utrdilo okoli 410 m trase med Logom in Brezjami. Na novo se bo postavilo tudi 3 propuste,,« še pravijo na Občini, kjer dodajajo, da bodo v gozdu očistili tudi izpuste za vodo.

Nova predvidena kolesarska pot, se bo na eni strani navezala na že obstoječo državno kolesarsko pot, na drugi strani, pa na že urejeno kolesarsko povezavo, ki poteka po horjulski dolini na območju občin Dobrova – Polhov Gradec in Horjul. »Ko bo povezava vzpostavljena, bo to najkrajša kolesarska povezava med Ljubljanskim barjem in horjulsko dolino, ki poteka vzporedno in bo nudila lepo možnost za umirjeno vožnjo s kolesi ali pa sprehod skozi gozd.« Da pa bo kolesarjenje ali pa sprehod še prijetnejši, bodo ob novi stezi postavili še štiri klopi.

Na občini se lastnikom zemljišč, preko katerih poteka kolesarska povezava, zahvaljujejo za soglasja. Kot pravijo, brez njih tega projekta ne bi mogli izpeljati. Obenem pa prosijo lastnike sosednjih zemljišč za razumevanje v času gradnje. Ta naj bi potekala do sredine prihodnjega meseca.

V. L. 
Foto: OU OLD

Oglejte si tudi