Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Prerez traku na novem odseku obnovljenih cest

V Jernejčkovem grabnu, na križišču cest Butajnova–Pusti vrh in Zalog–Planina–Suhi dol, so v petek, 14. septembra, uradno odprli 1500 metrov obnovljene ceste.
"Vsaka obnova ceste je pomembna, saj pomeni varnejšo in hitrejšo vožnjo, enostavnejše vzdrževanje in okolju prijaznejšo pridobitev," je ob slovesnem odprtju povedal župan Franc Setnikar ter se zahvalil vsem, ki so sodelovali in pomagali pri obnovi. Dodal je še željo po čim več takšnih dogodkih in druženjih ob novih pridobitvah. Skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Polhov Gradec Alojzom Stanovnikom sta prerezala trak in cesto predala namenu.
Povezovalka je povedala, da gre za pomembno pridobitev, za poti, ki združujejo tri krajevne skupnosti: Črni Vrh, Polhov Gradec in Šentjošt. Začetki obnove ceste Butajnova–Pusti vrh ter odcepa Gričer segajo že v leto 2010, ko je občina začela z urejanjem poti. Leta 2013 se je nadaljevala obnova od razcepa do Gričarja in Pustega vrha. Zaključili pa so jo letos. Uredili so odvajanje meteornih vod, obnovili in asfaltirali 1500 m cestišča za 175.000 evrov, k čemur je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo primaknilo 66.000 evrov, ostalo je poravnala občina. Obnovljene ceste so bile predane tudi v božje varstvo. Blagoslov je opravil diakon Samo Športa in dejal, da se s cestami in križišči človek srečuje tako fizično kot duhovno, ob tem pa prosil za varnost ljudi na vsakem koraku. Po zaključku uradnega dela so bili vsi navzoči povabljeni v dvorano gasilskega doma v Zalogu, kjer je bil ob prigrizku in pijači čas, namenjen druženju.

 

Fotografije in besedilo: Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi