Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Predsedniki krajevnih skupnosti so se sestali na delovnem srečanju

V sredo, 10. novembra 2021, so se župan Franc Setnikar in predsedniki krajevnih skupnosti Tončka Dolenc, Franc Smrtnik, Janko Božnar in Janez Oblak sestali na 7. rednem delovnem srečanju Sveta predsednikov svetov krajevnih skupnosti v občini. Delovno srečanje je tvorilo pet točk dnevnega reda.

Najprej so pregledali, kolikšen del svojega letnega programa so krajevne skupnosti v letu 2021 že realizirale. Župan je poudaril pomen dobro oblikovanega letnega programa, saj lahko krajevna skupnost le v skladu z njim izvaja svoje projekte in porablja finančna sredstva.

Na srečanju sta bila predsednikov krajevnih skupnosti podrobno predstavljena projekta za ureditev središča naselij Polhov Gradec in Dobrova, ki se bosta pričela izvajati spomladi. Občina ima za projekt za ureditev prometnega vozlišča pri avtobusni postaji v Polhovem Gradcu že pridobljeno gradbeno dovoljenje, ureditev pa bo obsegala večje območje, kot je bilo prvotno načrtovano – poleg območja avtobusne postaje bo urejen še del državne ceste, za kar bo stroške prevzela Direkcija RS za infrastrukturo. V središču Dobrove pa bo izvedenih več posameznih projektov, kot so ureditev objekta Zelena Dolina, ureditev ceste Ulice Vladimirja Dolničarja, prestavitev avtobusne postaje, rekonstrukcija ceste od krožišča proti Horjulu, izgradnja parkirišča pri krožišču in pričetek izgradnje Barjanske kolesarske povezave. Tudi v Črnem Vrhu in Šentjoštu bosta jedri naselij kmalu dobili prenovljeno podobo na podlagi predlogov, ki jih je podala posamezna krajevna skupnost. Občina bo zbrala ponudbe za izbiro izvajalca posameznih urbanističnih rešitev, na podlagi podanih priporočil krajevnih skupnosti. Predlogi rešitev pa bodo najprej predstavljeni krajevnim skupnostim. 

Župan je v nadaljevanju naredil povzetek poteka vseh večjih projektov, ki so bili v letu 2021 izvedeni v občini Dobrova - Polhov Gradec, s posebnim poudarkom na delu Režijskega obrata na področju oskrbe s pitno vodo in upravljanja s pokopališči ter tudi njegovih načrtih za prihodnje leto. Opravil je še pregled projektov, ki so bili v obdobju 2019–2021 izvedeni na predlog krajevnih skupnosti. Predsedniki krajevnih skupnosti so v nadaljevanju srečanja obravnavali tudi sestavo volilnih enot v krajevnih skupnosti in število članov v svetih krajevnih skupnosti. Pod zadnjo točko pa so predsedniki krajevnih skupnosti pokrili aktualne tematike, kot so projekt Wifi4EU, prenovljen most v Zalogu, zaključek projekta za ureditev okolice cerkve v Črnem Vrhu …

Redna delovna srečanja predsednikov krajevnih skupnosti in župana pomembno skrbijo za povezovanje občanov in Občine, saj predsedniki krajevnih skupnosti že na lokalnem nivoju zaznavajo potrebe svojih sokrajanov. Imajo odgovorno nalogo, saj morajo njihove želje preoblikovati v konkretne smernice in predloge za izboljšavo, ki se nato v sodelovanju z Občino tudi uresničijo.


L. O.

Oglejte si tudi