Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

OBISK IZ ROŽEKA, NAŠE POBRATENE OBČINE IZ AVSTRIJSKE KOROŠKE

Od leta 2005 je Občina Bohinj pobratena z Občino Rožek (Rosegg) na Avstrijskem Koroškem. To je ena od Občin s katero redno vzdržujemo stike. Po obisku predstavnikov Občine Bohinj septembra lani, so nam včeraj obisk vrnili. Občino Bohinj so obiskali župan, nova direktorica občinske uprave, vodja financ in naš dobri znanec Mirko Oraže, vezni člen našega sodelovanja z Rožekom.

Delegacija iz Rožeka je najprej obiskala Občinsko upravo, se seznanila s sodelavci Občinske uprave, zanimala jih je razdelitev dela po posameznih področjih. Po uvodnem srečanju, so si ogledali prostore Prostovoljnega gasilskega društva Bohinjska Bistrica in Muzej Tomaža Godca. V nadaljevanju popoldneva ji je pot vodila še v center TNP v Stari Fužini, dan so zaključili s kosilom na Nemškem Rovtu.

»Moram priznati, da je Rožek ena od Občin, s katero najbolj tesno sodelujemo in bomo s tem nadaljevali. V bodoče načrtujemo srečanje na ravni Občinskih uprav, ki bo omogočil bolj temeljit pogovor s sodelavci uprave in izmenjavo izkušenj. Načrtujemo tudi srečanje med gasilci obeh Občin,« je ob srečanju povedal bohinjski župan Jože Sodja.

Ne gre pa samo za druženje, je še dodal Sodja: »Ob naših srečanjih izmenjujemo izkušnje, prav zato mi to srečanje občinskih uprav veliko pomeni. Ob naših pogovorih iščemo stične točke, kjer eden drugemu lahko pomagamo, pa četudi zgolj z nasvetom ali svojo izkušnjo. V letih našega sodelovanja smo prišli tako daleč, da se lahko odkrito pogovarjamo, družimo in izmenjujemo izkušnje, to pa je tudi namen pobratenja med občinami.«

Občina Bohinj ima tri pobratene Občine: Ramsau v Avstriji od leta 2000. Stari grad na Hvaru od leta 2011 in Rožek od leta 2005.

Fotogalerija

Oglejte si tudi