Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Občina Horjul praznuje 21 leto obstoja

Svečana proslava se je tokrat odvijala na dveh prizoriščih. Najprej je sledil uradni del v obnovljeni dvorani Prosvetnega doma Horjul kjer so zbranim zapeli člani mešanega pevskega društva Horjul in zapeli Zdravljico ter evropsko himno. Ob izbranih besedah povezovalca Matka Zdešarja je sledil pozdrav župana občine Horjul in kulturni program.
Župan Janko Prebil je na začetku pozdravil vse navzoče v dvorani Prosvetnega doma Horjul med katerimi so bili tudi ugledni gostje, župan občine Log - Dragomer Miran Stanovnik, župan občine Vrhnika Daniel Cukjati, župan Borovnice Bojan Čebela, direktor Metrel Mehanika Gregor Turk, svetnice in svetniki , člani nadzornega odbora občine Horjul, predsedniki prostovoljnih gasilskih društev, predsedniki ostalih društev in klubov, predsedniki vaških odborov in predsedniki vodovodnih odborov ter praporščaki.

V nadaljevanju svojega govora je župan predstavil vse opravljeno delo v minulem obdobju in povedal da smo na vse pridobitve lahko ponosni, kljub temu pa je izpostavil tisto najpomembnejše, medsebojen odnose. 'Kr vemo kako pomembna je kakovost bivanja v naši lepi dolini ves čas obstoja samostojne občine podpiramo in sodelujemo tudi s številnimi društvi in klubi, ki aktivno in zelo uspešno delujejo na našem področju in katerim gre posebna pohvala. Poleg vseh svojih osnovnih dejavnosti, ki jih opravljajo so vedno pripravljeni sodelovati na različnih dogodkih, druženjih, kar nas še posebej veseli. Občina Horjul se vseh enaindvajset let uspešno razvija, na vseh področjih vsako leto kaže lepšo podobo, kar nam je vsem v ponos.  Veliko zaslug za to imate prav občanke in občani. Ki ste s svojim delom in sodelovanjem pripomogli postaviti in uresničiti zastavljene cilje. Prav naša majhnost, samostojnost in enotnost so naše prednosti zaradi katerih smo uspešno delovali skozi vsa leta. Verjamem, da smo s pridobitvijo svoje občine pred leti upravičili njen obstoj in pripomogli k zadovoljstvu občanov ter boljšemu življenjskemu standardu. Občinski praznik je  pomemben vse nas, ponosni moramo biti na vse dosežke, ki smo jih dosegli . Čakajo nas novi  izzivi  na raznih področjih, verjamem, da smo ob vsem doseženem tudi v prihodnje sposobni poskrbeti za skupno dobro.'

Župan je svoj govor končal z voščilom in spodbudo: 'Naj bo to praznik naše doline, zelenih polj, gozdov, naših vasi ter zadovoljnih ljudi, ki ne obupajo, ki so pogumni, ustvarjalni, predvsem pa, ki čutijo svoj domači kraj in ljubijo Horjulsko dolino.'

V kulturnem delu smo lahko videli vrhunsko izveden muzikal z naslovom Mala morska deklica, ki so ga pod mentorstvom učiteljic Glasbene šole Vrhnika Ilonke Pucihar in Kristine Smrke prikazali otroci glasbene šole, med katerimi je bilo kar nekaj nastopajočih tudi članov horjulske podružnice. Nastopajoči so pokazali pravo mojstrstvo igranja inštrumentov, plesa, dramaturgije in koreografije za kar so poželi stoječ aplavz in čestitke obiskovalcev v Prosvetnem domu Horjul.

Praznovanje ob 21. letnici občine se je potem preselilo na občinski trg kjer so zbranim svoje veščine sukanje palice pokazale članice mažoretne in twirling skupine Horjul. Ob jedači in pijači se je ob dobri družbi  praznovanje nadaljevalo v sproščenem in prijetnem vzdušju vse do noči.  

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi