Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

O odnosih in ravnovesju telesa na delavnicah

Novembra se je nadaljeval cikel delavnic Zdravje na vsakem koraku. Konec oktobra se je pričela že 6. sezona tega projekta, v sklopu katerega bo občina Dobrova - Polhov Gradec za svoje občane letos pripravila kar enajst brezplačnih delavnic, predavanj, okroglih miz in predstavitev.
22. novembra je Urška Jesenovec, mag. zakonskih in družinskih študijev, v prostoru OŠ Dobrova predavala na temo Medgeneracijski odnosi in osebna rast. Predstavila je dejavnike, ki pripeljejo do težav v medgeneracijskih odnosih in so v današnjem okolju, ko mnogi mladi s svojimi družinami ostajajo doma, pogosta stalnica. Spregovorila je o doživljanju in pomenu sporočil in načinih sporočanja ter opisala, kako se s tovrstnimi težavami soočiti. Povedala je, kako si lahko z razumevanjem in sočutjem pomagamo sami in kako in v kakšnih primerih naj poiščemo pomoč bližnjih. 
Špela Sečnik, diplomirana delovna terapevtka in imetnica licence zdravilke, je v imenu društva Lep je dan 29. novembra v avli OŠ Polhov Gradec številnim navzočim predstavila, na kakšen način se s pomočjo Bownove terapije lahko vzpostavi ravnovesje v telesu. "Če imamo ravnovesje v telesu, ga imamo tudi v življenju in če je v njem nekaj porušeno, to vpliva ne celotno telo," je dejala ter sprva predstavila človekovo telo in načine delovanja ter vplivanja nanj. Dotaknila se je danes ene najbolj pogostih bolezni sodobnega časa – izgorelosti ter poudarila, da je posebej pri tovrstnih zdravljenjih treba človeka obravnavati celostno. Naštela je nekaj mehanizmov za zdravje, ki si jih lahko privošči skoraj vsak: objemi in socialna druženja, telesne aktivnosti, seks in komunikacija. 

Brezplačne delavnice za vse bodo potekale tudi januarja, in to ob četrtkih izmenoma v prostorih osnovne šole Polhov Gradec in na Dobrovi. Prijazno vabljeni:

- 10. januarja ob 18. uri v OŠ Dobrova na delavnico izdelave rož iz krep papirja,

- 17. januar ob 18. uri v OŠ Polhov Gradec na predstavitev humanitarno-medicinske odprave na Madagaskar,

- 24. januarja ob 18. uri v OŠ Dobrova na predavanje o tem, na kaj je treba paziti pri izbiri in nošenju šolske torbe,

- 31. januarja ob 18. uri v OŠ Polhov Gradec na praktični prikaz in pokušino zdrave hrane.

 

Besedilo in fotografija: Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi