Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
4°C
ČET.
12°C
4°C
Oceni objavo

Nov projekt v Polhovem Gradcu

Polhkovo razgledišče je nov projekt, ki bo v prihodnjem letu realiziran v Polhovem Gradcu. Z njim bodo občani in obiskovalci pridobili novo površino za druženje v središču Polhovega Gradca.
Občina Dobrova - Polhov Gradec si prizadeva za ureditev središč večjih naselij v občini. Nov projekt, imenovan Polhkovo razgledišče, ki je del celovite urbanistične ureditve središča Polhovega Gradca, bo poskrbel za novo celostno zasnovano pot v središču naselja, ki se bo nahajala na travnati površini od parkirišča ob Kulturnem domu Jakoba Trobca do župnijske cerkve v starem vaškem jedru.
Z izvedbo projekta bo Polhov Gradec pridobil večnamensko površino za druženje domačinov in obiskovalcev. S projektom bo trenutno še neurejena travnata brežina postala bolj uporabna in bolje izkoriščena, saj bo omogočila nove načine za preživljanje prostega časa. Polhkovo razgledišče bo vključevalo utrditev in izvedbo sprehajalne poti s panoji, kjer bo na voljo tematska razstava, ureditev razglednih točk, postavitev klopi, košev za pasje iztrebke, igral in javne razsvetljave, poskrbljeno pa bo tudi za novo hortikulturno ureditev, zasaditev sadnih dreves in ureditev javno dostopnega zeliščnega vrtička.
Občina je projekt pripravila v sodelovanju z Margito Vehar, ki bo v sklopu Dežele zelišč poskrbela za zeliščne gredice in organizirana vodenja in delavnice v zvezi s poznavanjem zelišč, njihovo rastjo in pripravo zeliščnih izdelkov. Pri projektu sodeluje tudi Javni zavod Polhograjska graščina, ki bo poskrbel za razstave na panojih. Občina je projekt uspešno prijavila na javni poziv Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) v okviru Strategije lokalnega razvoja LAS Barje z zaledjem za obdobje od 2019 do 2023, zato je upravičena do znatnega sofinanciranja. Skupna vrednost projekta znaša dobrih 221 tisoč evrov, od tega bo znesek v višini dobrih 145 tisoč sofinanciran.

Občina bo z deli pričela v letu 2022 ter projekt v istem letu tudi izvedla, zato bo Polhkovo razgledišče že v naslednjem letu na voljo za prve obiskovalce.

LR


Oglejte si tudi