Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Zalog gostil gasilsko tekmovanje

Zalog so v soboto, 29. septembra, in nedeljo, 30. septembra, zavzeli gasilci, kajti to je bil prostor občinskega tekmovanja v gasilsko-športnih disciplinah treh gasilskih zvez.
Prostovoljno gasilsko društvo Zalog je zadnji vikend septembra organiziralo občinsko tekmovanja v gasilsko-športnih disciplinah treh gasilskih zvez – Dolomiti, Horjul, Brezovica. Prvi dan je bil posebej razigran in vesel, saj so travnato ravnino zavzeli otroci. V vaji z vedrovko in razvrščanju so se pomerili pionirji in pionirke, mladinci in mladinke pa v vaji z ovirami in razvrščanju. V nedeljo pa so svoje veščine, hitrost in natančnost preizkusili člani in starejši gasilci. Člani so imeli na sporedu vajo z motorno brizgalno in razvrščanje, starejši gasilci pa vajo raznoterosti in vajo s hidrantom.
Namen tovrstnih gasilskih tekmovanj je po mnenju nekaterih gasilcev predvsem druženje in vzdrževanje pripravljenosti oz. kondicije gasilcev. Gasilsko-športne discipline postajajo namreč vse bolj zanimive, tovrstna tekmovanja pa pripomorejo k njihovi priljubljenosti. Govorimo namreč o športnih tekmovanjih, kjer najboljše ekipe rezultate nizajo izključno na račun sistematike, discipline in organiziranosti, ključna pa je natančnost. 

Druženje gasilcev in izmenjavo izkušenj je kot pozitiven vidik tovrstnih dogodkov v pozdravnem nagovoru ob podelitvi priznanj in odličij ob koncu obeh tekmovalnih dni omenil tudi župan Franc Setnikar. Čestitke vsem udeležencem so izrekli še vsi vodilni predstavniki vseh treh gasilskih zvez ter se zahvalili gostiteljem tekmovanja Prostovoljnemu gasilskemu društvu Zalog, ki je poskrbel za dobro organizacijo celotnega gasilskega vikenda.

Fotografija in besedilo: Nadja Prosen Verbič

 

Zahvala predsednice PGD Zalog: Letos je organizacijo tekmovanja prevzelo najmanjše društvo v naši zvezi, pa kljub temu ob podpori vremena in vseh, ki so pomagali in sodelovali pri organizaciji, uspešno izpeljalo tekmovanje. Hvala za pomoč in podporo GZ Dolomiti, sosednjim gasilskim in drugim domačim društvom, lastnikom zemljišč, sosedom in krajanom, predvsem pa hvala članom društva za odlično opravljeno delo.

Oglejte si tudi