Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Pionirji PGD Dvor državni prvaki v gasilsko-športnih tekmovalnih disciplinah

V soboto, 5. junija, je v Celju na atletskem stadionu Kladivar potekalo mladinsko državno tekmovanje v gasilsko-športnih tekmovalnih (GŠTD) disciplinah, ki je bilo zaradi epidemioloških razmer Covid-19 prestavljeno iz leta 2020 na 2021. Na tekmovanje sta si preko občinskega in regijskega nivoja pridobili vstopnico ekipi pionirjev in mladincev PGD Dvor.

Po enomesečnih pripravah, h katerim lahko sicer dodatno prištejemo tudi vaje v lanskem poletju in zgodnji jeseni, smo se tako z ekipama sproščeno, brez večjih pričakovanj, odpravili proti Celju. Na koncu se je razpletlo sanjsko.

Izjemen čas vedrovke

Pričakal nas je lep sončen dan, kar je pomenilo, da bodo razmere za nastop idealne. Prvi so na veliki stadion prikorakali pionirji. Ekipa je bila sicer po starosti zelo stara, zaradi česar je prejela manj začetnih točk. A 6 fantov in 3 dekleta, od katerih jih je bilo na tekmovanjih prvič kar šest, so to nadoknadili z natančnimi in discipliniranimi izvedbami vaj. Na začetku jih je čakala vaja z vedrovko, ki so jo kljub padcu deseterke pri zlivanju vedra v vedrovko opravili v izjemnih 14,99 s, čemur se na vajah niso nikoli niti približali. Sledila je vaja razvrščanja, kjer je desetar Jakob jasno in natančno poveljeval desetini, pripetilo se je le dobronamerno govorjenje, ki pa ga sodniki niso spregledali. Ker so bili rezultati ves čas v živo, je mentor Klemen pred štafeto že preračunal, kakšen čas potrebujejo za prevzem vodstva. S časom štafete na 400 m z ovirami so zastavljeni cilj zlahka presegli (odtekli 80,57 s) in močno prevzeli vodstvo.

Do konca tekmovanja jih ni uspela prehiteti nobene ekipa pionirjev več (skupno tekmovalo 43 ekip) in to je pomenilo državni naslov za naše pionirje. Tako smo osvojili že četrto medaljo na državnih tekmovanjih.

Mladinci vknjižili 23. mesto

V kategoriji mladincev so vaje že zahtevnejše, če pa temu prištejemo še dejstvo, da je našo ekipo sestavljalo 7 deklet in 2 fanta, je končno 23. mesto velik uspeh. Pri vaji z ovirami se je poznal eno letni premor tekmovanj in posledično večja trema, saj je ekipa naredila nekaj neobičajnih napak. Štoparice so se ustavile pri 60,73 s, sodniki pa so dosodili še 40 kazenskih točk. Brez napak ni šlo niti na vaji razvrščanja, so se pa mladinci zbrali na štafeti (400 m z ovirami), ki so jo odtekli v času 85,88 s.

Ker slavnostne razglasitve rezultatov ni bilo, smo se po nastopih odpravili proti Celjski koči, kjer smo odšli v tamkajšnji pustolovski park. Mladina je tako uživala ob adrenalinskem plezanju in spuščanju po jeklenicah.

Veličastni sprejem

Ob vrnitvi v domači kraj pa so se novi državni prvaki pionirji presedli v gasilska vozila in se ob zvoku siren pripeljali pred gasilski dom. Tam jih je čakala kupica navijačev, staršev in podpornikov našega društva. Zaradi epidemioloških razmer medalj niso podeljevali in jih bodo prejeli naknadno, a smo pionirjem pripravili "začasne nadomestne papirnate" medalje. Iskrene čestitke so jim izrekli tudi poveljnik in predsednik Gasilske zveze Dolomiti Filip Božnar in Franci Zibelnik, župan občine Dobrova - Polhov Gradec Franc Setnikar ter poveljnik društva Gregor Peklaj.

PGD Dvor, Klemen Zibelnik

Oglejte si tudi