Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Delavnice v januarju 2018

4. 1. 2018 ob 16.30, Osnovna šola Polhov Gradec
1 misel, 42 čustev; dr. Aleksander Zadel
Aleksander Zadel je doktor psihologije, zaposlen kot direktor Inštituta za osebni razvoj Corpus, Anima, Ratio. Soustanovil je kadrovsko agencijo Competo. Je pobudnik in soustanovitelj oddelka za psihologijo na fakulteti za matematiko, naravoslovje in tehnične vede Univerze na Primorskem. S predavanjem bo ponudil zanimiv in drugačen pogled na vsakdanje življenjske situacije. Govoril bo o evolucijskem pomenu čustev – zakaj so potrebna in zakaj sploh so, o (ne)moči v odnosu do lastnih čustev ter razumevanju čustev drugih, ko imamo že z razumevanjem svojih težave. »Vsi bi želeli biti srečni, vendar pri tem pogosto pozabljamo, da smo za zadovoljstvo v življenju odgovorni sami.«

11. 1. 2018 ob 18.00, Športna dvorana Dobrova (prestavljeno s 26. 10. 2017 na 11. 1. 2018)
Z dihanjem in hipnozo nad jezo, žalost in strah; doc. dr. Beno Arnejčič
Kaj so zdrava in škodljiva čustva v vsakdanjem življenju, najnovejša znanstvena, strokovna in veščinska spoznanja o negativnih čustvih in njihovem izražanju, zakaj je potrebna preventiva pred jezo, žalostjo in strahom v življenju in delu ter kako se zoperstaviti, sprejeti jezo, žalost in strah kot izzive in jih obvladati, nam bo na delavnici predstavil doc. dr. Beno Arnejčič, doktor znanosti s področja psihologije, mojster NLP, "Jungov couch" in hipnoterapevt. Predstavil nam bo teoretične osnove stresa in izgorelosti ter iz njih pojasnjene fenomene in antistresne tehnike. Naučili se bomo osnov hipnoze in samohipnoze v funkciji zaščitnega in kurativnega delovanja proti stresu.


18. 1. 2018 ob 18.00, Športna dvorana Dobrova
Rože iz krep papirja; Anica Tomšič
Izdelovanje papirnatih rož je veščina oblikovanja različnih vrst papirja v dovršeno izdelane predmete, ki posnemajo naravno podobo rož in rastlinja ter se uporabljajo ob različnih priložnostih. Na ustvarjalni delavnici si bomo lahko ogledali in se naučili izdelave čudovitega cvetja, ki ne oveni. Tako bomo lahko popestrili svoj dom v vsakem letnem času in ob vsaki priložnosti ter nadgrajevali novo pridobljeno znanje in skriti talent.

25. 1. 2018 ob 18.00, Osnovna šola Polhov Gradec
Proces pomnjenja – možganski fitnes; Jasmina Lambergar
Spomin je osebna karakteristika človeka, proces zaznavanja, pozornosti, sprejemanja, zapisovanja, shranjevanja, prepoznavanja in priklica informacij. Spomini rišejo socialno okolje ljudi, okolje odraščanja, bivanja, vrednote, potrebe, želje za prihodnost. Na delavnici bomo s certificirano trenerko spomina Jasmino Lambergar izvajali možganski fitnes za boljši spomin in vaje za ravnotežje.

Oglejte si tudi