Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Računalniška Simbioza v OŠ Dobrova

Pretekli mesec smo v OŠ Dobrova izpeljali projekt Simbioza. Veseli nas, da smo z vami, dragi upokojenci, delili naše znanje in izkušnje s področja računalništva. Hvala za prijazne besede in pohvalo, v veselje nam je bilo sodelovati z vami. 

Dogajanje je lepo povezal, v besedi in sliki, predsednik društva g. Anton Grosek: »Od 6. do 21. novembra je potekal računalniški tečaj v OŠ Dobrova, in sicer dvakrat tedensko, od 15.00 do 17.00, v okviru projekta Simbioza, ki ga je strokovno in prijazno vodila profesorica Karin Armič s prostovoljkami iz vrst profesoric in učenk šole. Pod njenim vodstvom in ob njeni strokovni in prijazni  razlagi so tečajnikom pomagali in svetovali profesorici šole Vesna Bozovičar in Barbara Burjak ter učenke prostovoljke Nina Hanc, Tija Smolec in Ema Ribič. Na tečaj je bilo prijavljenih  27 upokojenk in upokojencev, ki so se računalniške delavnice udeleževali z velikim veseljem, saj so bili vsak trenutek deležni prijazne pomoči oziroma asistence pri učenju smiselne uporabe računalnika in računalniških programov oziroma aplikacij. Program je bil nivojsko zasnovan in je bil tako primeren za popolne začetnike in tudi za malo bolj vešče uporabnike tablic in pametnih telefonov. Nivojska zasnova tečaja je bila mogoča, ker je poleg predavateljice ves čas sodelovalo in pomagalo tečajnikom vseh pet  asistentk: dve profesorici in tri učenke. Zaradi zelo pozitivnih odzivov nas, upokojencev, mladih po srcu in velikega zanimanja za poglobitev pridobljenih znanj in veščin bo februarja 2020 možna ponovitev oziroma nadaljevanje tečaja. Tečajniki se skupaj z Društvom upokojencev Dobrova iskreno  zahvaljujemo OŠ Dobrova in vsem sodelujočim profesoricam ter učenkam za prijazno pomoč pri delu z računalnikom,  pametnimi telefoni in z računalniškimi tablicami in za to, da smo se lahko učili v lepi šolski računalniški učilnici. Hkrati  se zahvaljujemo projektu Simbioza, saj je bil tečaj za tečajnike brezplačen in s tem dostopen vsem našim starejšim občanom in občankam. Šoli in  profesorskemu zboru  želimo še veliko uspehov in zadovoljstva pri njihovem plemenitem poslanstvu, delu z mladino in spodbujanju vseživljenjskega izobraževanja  starejših ter vzgoji mladine za medgeneracijsko sodelovanje.«

Tečaj februarja bo. Več o izvedbi in terminih lahko izveste preko društva upokojencev Dobrova. Datumi bodo objavljeni tudi na spletni strani občine, letaki bodo v knjižnici na Dobrovi. Dobre informacije pa se rade širijo tudi od ust do ust in morda pride informacija o tečaju tudi na vaša ušesa. Pridružite se nam na delavnicah, veseli bomo vaše družbe.

 

Vodja projekta Simbioza Karin Armič

 

Oglejte si tudi