Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Gradnja optike se nadaljuje v smeri proti Brezju

Telekom Slovenije je v letu 2020 pospešeno pričel z gradnjo optičnega omrežja na območju občine Dobrova - Polhov Gradec. Glavna prednost optičnega omrežja je velika pasovna širina, ki omogoča hitrejši, zanesljivejši in varnejši prenos podatkov. Zagotavlja kakovostno uporabo širokopasovnih storitev, kot so televizija, internet in internetna telefonija.

V letih 2020 in 2021 je bilo optično omrežje zgrajeno na območju naselij Šujica, Razori, Stranska vas, Draževnik, Dobrova, na Hruševem (območju ceste Šujica–Selo–Brničar) in v delu naselja Gabrje. V letu 2022 je gradnja potekala na območju Horjulske ceste, Poti do Andrejčka, Poti čez Horjulko, Dobrove, Gabrja, Hruševega in Hrastenic, pri Telekomu pa poudarjajo, da omrežje ni bilo zgrajeno na posameznih odsekih, kjer lastniki zemljišč niso dovolili posega. Iz podjetja Telekom sporočajo, da je priklop na optično omrežje že mogoč povsod, kjer je omrežje izgrajeno. Za priklop naj se posamezniki obrnejo na izbranega operaterja.

Letos se gradnja optike v naši občini nadaljuje še na območju od Horjulske ceste 194 do Brezja pri Dobrovi 75a. Investitor del je podjetje Telekom Slovenije d.d. S strani investitorja je kontakt Leopold Strajnar (01/500-65-34, leopold.strajnar@telekom.si), kamor se občani lahko obrnete za več informacij. Izvajalec del je podjetje GVO, d.o.o.


l.o.

Oglejte si tudi