Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Dihamo z naravo – tudi na Dobrovi

Po dveh letih uspešno izvedenega projekta Dihamo z naravo nadaljujemo z vadbo tudi v obdobju 2023–2025!

Društvo Šola zdravja ima status humanitarne organizacije ter status društva v javnem interesu in je bilo uspešno na javnem razpisu Ministrstva za zdravje 2023– 2025, ki sofinancira programe svetovanja, aktivnosti in oskrbe ranljivih, ogroženih oseb. Dobili smo potrditev za dobro opravljeno delo, ki bomo v novem obdobju še nadgradili. V prvih dveh letih projekta Dihamo z naravo smo zabeležili več kot štiri tisoč udeležencev na 615 izvedenih vadbah. Po Sloveniji se je bilo možno udeležiti vadbe na 18 lokacijah v letu 2021 in dvajsetih lokacijah v letu 2022.

Aktivnost Dihamo z naravo je brezplačna za vse udeležence in namenjena vsem generacijam. Za aktivnost ne potrebujete predznanja, vadbo vodi strokovni kader, ki vas pelje skozi celoten proces umirjanja in čuječega gibanja. Vadba omogoča osvajanje enostavnih metod sproščanja, ki jih lahko vadeči kasneje izvajajo sami.

Meseca marca 2023 bomo ponovno začeli z vadbo tudi na Dobrovi. Vadba je namenjena vsem, ki imate željo po umiku v naravo, po miru. Vsem, ki želite ponovno prebuditi praspomin pravilnega dihanja in povečati gibljivost hrbtenice. V obdobju šestih mesecev lahko svoje zdravje nadgradite ter se povežete s samim sabo in naravo. Več informacij najdete na https://solazdravja.com/category/dihamo-z-naravo/.

Avtor: Andraž Purger, vodja projekta Dihamo z naravo

Oglejte si tudi