Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Župan se je sestal s predsedniki krajevnih skupnosti

Župan Franc Setnikar se je ob koncu leta 2020 sestal s predsedniki krajevnih skupnosti. Sestanek je bil namenjen pregledu preteklega leta in pa oblikovanju načrtov za prihodnje obdobje.

Župan je konec decembra na sestanek zopet povabil predsednike krajevnih skupnosti. Skupaj so opravili pregled leta 2020 in ključnih projektov po krajevnih skupnostih, kjer je župan izpostavil predvsem prioriteto pri izvajanju projektov za izboljšanje stanja cestnega omrežja in vodovodnih sistemov v občini.

Župan je predsednikom predstavil tudi glavne investicije, ki jih načrtuje proračun za leti 2021 in 2022, ki že upoštevajo več investicij s seznama predlogov krajevnih skupnosti za obdobje 2019–2022, ter jih povabil, da skličejo seje svetov krajevnih skupnosti in tako prisluhnejo željam občanov preko njihovih predstavnikov v svetu KS. Pozval pa jih je tudi, da Občini sporočijo morebitne aktualne, nove pobude in predloge, saj je poslanstvo krajevnih skupnosti poznavanje in spremljanje stanja v domačih naseljih ter predlaganje ukrepov pri urejanju in reševanju konkretnih problemov v tem okolju. »Naša naloga je, da najdemo dobre rešitve in da skupaj nekaj naredimo,« je izpostavil župan in dejal, da je napredek možno doseči s sodelovanjem predstavnikov krajevnih skupnosti, ki delujejo kot »povezovalni organ« med interesi krajanov in organi občine.

Srečanja župana s predsedniki krajevnih skupnosti so sedaj postala že stalnica. Po izraženih pobudah in potrebah se skladno z zmožnostmi dogovori izvedba tako manjših kot tudi večjih projektov na območju posamezne krajevne skupnosti, kot so na primer šolska, vrtčevska in ostala igrišča, javne površine z zelenicami in s spremljajočo urbano opremo, prenova cest in vodovodov, prenove in razširitve pokopališč … Načela participativnega proračuna, kjer občani neposredno odločajo o porabi dela sredstev, se na tovrsten način uspešno udejanjajo.


Lucija Rus

Oglejte si tudi