Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Višji znesek občinske socialne pomoči

Posamezniki, ki se znajdejo v socialni stiski, lahko preko celega leta oddajo vlogo za enkratno denarno socialno pomoč, ki je namenjena premostitvi trenutne materialne stiske, ko si posamezniki ne morejo sami zagotoviti preživetja z delom, s pravicami iz dela ali zavarovanja, z drugimi dohodki, s pomočjo tistih, ki so jih dolžni preživljati ali na drug način določen s predpisi, ki urejajo socialno varstvo za denarno socialno pomoč. Vlogo za občinsko socialno pomoč lahko vloži polnoletni posameznik, ki ima prijavljeno stalno prebivališče v občini Dobrova - Polhov Gradec, njegov dohodek pa ne presega minimalnega dohodka, ki ga ureja zakon o socialno varstvenih prejemkih.

Višina občinskih denarnih  socialnih  pomoči se za vsako leto določa posebej. Odbor za zdravstvo in socialno je letos predlagal zvišanje enkratne socialne pomoči, zato se je zvišala za 50 evrov v primerjavi z letom 2020 in bo letos znašala 330 evrov.

Občinsko socialno pomoč je mogoče pridobiti tudi z oddajo vloge na javni razpis, ki ga Občina Dobrova - Polhov Gradec objavi vsako leto spomladi v Našem časopisu in na spletni strani. Aktualni razpis za socialno pomoč je odprt od 26. aprila 2021 do 28. maja 2021. Pomoč v okviru javnega razpisa je namenjena kritju stroškov nakupa šolskih potrebščin in šolskih kosil osnovnošolcev, plačilu letovanj in šole v naravi osnovnošolcev, pomoči pri nakupu osnovnih življenjskih potrebščin (hrana, obleka, obutev …) in kurjave.

Občina Dobrova - Polhov Gradec


Oglejte si tudi