Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Ali veste, da je pred postavitvijo, odstranitvijo ali spremembo nagrobnega spomenika treba pridobiti soglasje Režijskega obrata Občine Dobrova - Polhov Gradec?

Najemniki grobov v občini Dobrova - Polhov Gradec morajo pred postavitvijo, popravilom, odstranitvijo ali spremembo nagrobnega spomenika in drugih nagrobnih obeležij pridobiti soglasje Režijskega obrata Občine Dobrova - Polhov Gradec, ki upravlja s pokopališči Dobrova, Polhov Gradec, Dvor, Črni Vrh in Šentjošt.

Najemniki za soglasje zaprosijo z vlogo, ki je na voljo na občinski spletni strani in v prostorih Občine Dobrova - Polhov Gradec. Vlogi je treba priložiti tudi okvirni načrt nove ureditve. Ob oddaji vloge je treba poravnati upravno takso, ki je določena z Zakonom o upravnih taksah. Za druga dela na pokopališču, kot so klesanje in barvanje črk, čiščenje spomenikov in drugih nagrobnih obeležij ter vrtnarske storitve, mora izvajalec priglasiti le termin izvedbe del. Objekti, ki so kulturna dediščina ali kulturni spomenik, pa se urejajo v skladu s predpisi s področja varstva kulturne dediščine.

Režijski obrat tako ohranja in vzdržuje podobo in ureditev pokopališč ter velikosti grobnih polj, ki so poleg pravic in obveznosti najemnikov grobov in izvajalca javne službe podrobno določeni v pokopališkem redu in drugih členih Odloka o pokopališki in pogrebni dejavnosti ter urejanju pokopališč v Občini Dobrova - Polhov Gradec, ki je bil sprejet leta 2016.

Občina Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi