Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Miklavžev sejem letos drugače

Ker bijemo že drugo leto svetovno vojno Covid, se kakor ves svet tudi Slovenija prilagaja in letos na prav izviren način tudi Polhograjska graščina.
Lansko leto je tradicionalni Miklavžev sejem, ki je običajno potekal v celotni graščini, v celoti odpadel in so bili ponudniki izdelkov in storitev predstavljeni le na spletu v obliki kratkih filmov, sama prodaja daril in dobrot pa je potekala s poštno ali osebno dostavo. Letošnja ponudba lokalnih dobrot Blagajeve dežele pa se vam bo približala kar najbolj, kolikor v teh razmerah lahko, saj trenutni vladni odlok prepoveduje zbiranja ljudi, javne kulturne prireditve pa so dovoljene le s sedeži in zagotovljeno razdaljo med ljudmi vsaj 150 cm. Povsem logično je, da se obiskovalci pod takšnimi pogoji tako ne morejo sprehajati med stojnicami niti na prostem, ampak vseeno jim bo omogočen ogled izdelkov preko kataloga in nakup s plačilnimi karticami ali gotovino, in sicer v hišici sredi grajskega parka, kjer sicer v poletnem delovnem času poteka prodaja suvenirjev in vstopnic in Polhov doživljajski park. Za namen Miklavževe trgovinice pa se bodo vrata odprla v petek, 3. 12. od 16. do 20. ure ter v soboto in nedeljo od 10. do 18. ure, tako kot bi bil odprt sejem v graščini.

Polhograjska graščina tudi letos sodeluje z OŠ Polhov Gradec ter Muzejem pošte in telekomunikacij. Učenci OŠ Polhov Gradec bodo okrasili park z lampijoni in pripravili različne izdelke za Miklavževo trgovinico. Odprt bo tudi muzej pošte in telekomunikacij in sicer od 10. do 18. ure. pa se bodo.  Tokrat bo torej hiška pokala po šivih od dobrot, kakor je Miklavžu všeč, saj bodo prizadevni sodelujoči poskrbeli za možnost izbire in nakupa lokalnih dobrot domačih ponudnikov. Omogočen bo brezkontaktni prevzem, oddaja prednaročil (poglejte si tudi povezave na  visitpolhovgradec.si) in družbenih omrežjih in pa izbira daril s pomočjo spletnega in papirnega kataloga, ki se ravnokar pripravlja. Pomagajmo domačim ponudnikom in ustvarjalcem, na voljo bo domači kruh, voščilnice,  obeski, zdravilni sirupi, jaslice, novoletni okraski, svečniki in še marsikaj in če bomo res pridno sodelovali in strnili vrste v teh težkih časih, pride mimo tudi sam Miklavž s spremstvom!
Se vidimo v Miklavževi trgovinici.
Misli globalno, deluj lokalno, pa ostanite zdravi!

Sebastjan Vehar

Oglejte si tudi