Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Gradnja kanalizacije na območju Podrebra in Pristave je zaključena

Jeseni 2020 so se pričela dela za nadaljevanje izgradnje kanalizacije Polhov Gradec, III. faza, krak Podreber in krak Pristava, ki jih je financirala Občina Dobrova - Polhov Gradec preko investicijskih sredstev Javnega holdinga Ljubljana.

Izvajalec del, ki je bil izbran na javnem razpisu, je bilo podjetje Prenova - Gradbenik d.o.o. Dobro leto kasneje so dela na celotnem območju že skoraj zaključena, manjka le še namestitev odbojne ograje ob cesti Hoja–Ravnek.

V Podrebru je bila izgrajena nova fekalna kanalizacija v dolžini 177 metrov, od hišne številke Podreber 14 od Podreber 14d, kjer je bil v okviru projekta izgrajen tudi oporni zid v dolžini približno 28 metrov, saj je gradnja potekala po plazovitem in geološko zahtevnem terenu. Izvedena je bila tudi prestavitev 40 metrov vodovoda pri novo zgrajenem opornem zidu.

Letos junija pa so se dela pričela še na kraku Pristava. Zaradi skalnatega terena in težavnih pogojev gradnje, ki je potekala po ozki javni cesti JP 567471 Hoja–Ravnek, je bila potrebna občasna popolna zapora ceste. Novo zgrajeni krak kanalizacije je dolg 303 metre, poteka pa od hišne številke Pristava pri Polhovem Gradcu 24a do Pristava pri Polhovem Gradcu 20, kjer se nato priključi obstoječemu kanalu, ki se nahaja na spodnji cesti. Dela na območju Pristave so poleg izgradnje kanalizacije vključevala tudi rekonstrukcijo ceste z utrjevanjem brežine, postavitev nove javne razsvetljave in izgradnjo novega kraka vodovodnega omrežja Polhov Gradec v skupni dolžini 310 metrov, iz katerega se sedaj oskrbujejo uporabniki pitne vode na tem območju. Na odseku je bilo obnovljeno in dograjeno tudi telekomunikacijsko omrežje, za kar je sredstva zagotovil investitor Telekom Slovenije d.d.

Sedaj, po izgradnji kanalizacije, so odpadne vode iz naselij Podreber in Pristava speljane preko javnega kanala na čistilno napravo Polhov Gradec. Občina Dobrova - Polhov Gradec v prihodnjih letih na območju krajevne skupnosti Polhov Gradec načrtuje še gradnjo kanalizacije v Srednji vasi, Dvoru, Dolenji vasi in Babni Gori.


L. O.

Oglejte si tudi