Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
15°C
8°C
JUTRI
15°C
5°C

Dogodki in novosti v oktobru

Mesec oktober je tu in z njim tudi lepa, pisana jesen, polna navdiha. Ujemite še tople sončne žarke, povabite svojo družino, prijatelja, soseda, znanca v grajski park. Vabljeni, da se naužijete vseh lepot narave in sonca, ter dogajanja v parku in Polhograjski graščini. Še vedno se moramo držati ukrepov in priporočilzato določene dogodke izvajamo v prilagojeni različici.

 

Vsi ste vljudno vabljeni, da nas spremljate tudi preko naših družbenih omrežij, zato da boste vedeli, kdaj bo kakšen dogodek. Obiščite turistično spletno stran www.visitpolhovgradec.si, FB stran Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane, FB stran Polhov doživljajski park, FB stran Grajske poroke ali Instagram profil Polhograjska graščina. 

 

Polhov doživljajski park

Polhov doživljajski park je zasnovan tako, da skozi preplet pravljičnega in resničnega sveta ustvarja doživetja, ki otroke spodbujajo h gibanju v naravi in jih na nevsiljiv način učijo o naravi in kulturi Polhovega Gradca. Spodbujajo jih k lastnemu razmišljanju in razvijanju odnosa do narave ter budijo njihovo domišljijo in ustvarjalnost. Vrhunsko doživetje za družine z otroki! 
Polhov doživljajski park je odprt vse dni v tednu, 10:00─16:00, vstopnice lahko kupite v graščini.
V primeru slabega vremena imamo zaprto (preverite na Facebook strani Polhov doživljajski park). Obiskovalce prosimo, da upoštevajo navodila in ukrepe. 

 

Ogled z vodenjem

V nedeljo, 18. oktobra, ob 10. uri vljudno vabljeni v Polhov doživljajski park z interpretativnim vodnikom in iskanjem štampiljk s pomočjo Polhove knjižice. 

Programu se pridružite z nakupom vstopnice za Polhov doživljajski park.

 

Hiša v parku in knjižnica pod krošnjami 

Hiša v parku in knjižnica pod krošnjami se do meseca maja poslavljata.

 

Dvorska cerkev

Pridružite se nam na ogledu najlepšega primera pozne gotike pri nas dvorske cerkve sv. Petra v Dvoru pri Polhovem Gradcu. V nedeljo, 4. oktobra, od 16. do 18. ure.  Vodenje je brezplačno. Vljudno vabljeni! Z vami bo Marjan Malovrh. 

 

Najem prostora za piknike

Vroči poletni dnevi nas vabijo v hlad drevesnih senc in v bližino potočkov. Če iščete primeren prostor za brezskrben piknik in še mnogo več, vas vabimo, da nas pokličete in se dogovorite za najem piknik prostora pri Pograjskem domu. 


Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane
V romantični Polhograjski graščini lahko sklenete poročno zaobljubo v poročni dvorani ali v paviljonu v grajskem parku, poročno slavje pa nadaljujete v parku, največkrat kar pod stoletno grajsko lipo. Uradne ure za poroke so ob sredah med 12. In 18. uro, vendar le ob predhodni najavi in upoštevanju ukrepov. 

 

Čaj z grofom Blagajem

Kako lepo se je vrniti v preteklost, kadar to upodabljata tako uglajen in imeniten mož, kot je grof Rihard Ursini Blagaj, in njegova soproga, elegantna Antonija! Res sta minili dve stoletji, ko sta živela v graščini v osrčju Polhograjskega hribovja, a odtlej se nista postarala niti za leto. 19. stoletje – čas, ko je tu vrvelo od vznemirjenja zaradi odmevnega botaničnega odkritja, ki je v te kraje pripeljalo celo saškega kralja, in čas, ko je bila graščina središče naprednih razsvetljenskih idej. Zato se to območje tudi imenuje »Blagajeva dežela«.

 

Grajska knjižnica Polhov Gradec

Knjižnica je odprta po ustaljenem delovnem času, ob četrtkih 17:00–19:00 in ob sobotah 10:00–12:00.

Ob začetku šole vabljeni po knjige za domača branja, bralne značke, Cankarjevo tekmovanje in po maturitetno branje: FIGA Gorana Vojnovića in KONJE KRAST norveškega pisatelja Pera Pettersona.

.

Mozartovi družinski dnevi

Vljudno vabljeni na že 214. Mozartove družinske dneve – festival ljubiteljev klasične glasbe, ki bodo potekali 25. 10. 2020 ob 17. uri v graščini. Dogodek organizira KUD Serafin. 

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo: 

T: 031 776 259 
E: info@grad-polhovgradec.si 
www.grad-polhovgradec.si    www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB strani Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane in na Instagram profilu Polhograjska graščina

Pripravili: Julija Buh in Nina Slana

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi