Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Neodplačna pridobitev zemljišč pri Športnem parku Horjul

S pogodbo o neodplačnem prenosu zemljišč in vpisom lastninske pravice v korist Občine Horjul so se ob Športnem parku Horjul odprle možnosti za nadaljnji razvoj tega območja za namen športa in drugih rekreativnih ter razvedrilnih dejavnosti za vse generacije. To je vsekakor velika pridobitev za kraj.

Ob tej priložnosti so na občini želeli pojasniti podrobnosti in ozadje tega  pomembnega koraka pri širitvi športnega parka. Direktorica občinske uprave Mojca Kucler Dolinar, ki je pri postopku prenosa sodelovala, je poudarila: »Taki uspehi niso samoumevni. Potrebnega je bilo veliko usklajevanja na vseh ravneh, da so zemljišča neodplačno prenesena na občino. Župan Janko Prebil je tako zagotovil podlago, možnost, ki bo v naslednjih letih omogočala ureditev, ki bo ustrezala predvsem občanom Horjula, morda tudi obiskovalcem od drugod. Tako dvorano kot pripadajoče prostore, zemljišča mora kraj začutiti kot svoje. V ta cilj so usmerjeni vsi projekti, ki jih skupaj s sodelavci pripravljamo v občinski upravi. Zato cenimo tudi vsak predlog, ki ga prejmemo s strani občanov.«

Od sklada kmetijskih zemljišč in gozdov je občina dobila dve zemljišči, veliki več kot 10.000 m2, zato ni treba posebej poudarjati, da gre za izjemno pomembno pridobitev, ki bi si jo občina, če bi morala zemljišča odkupiti po tržni ceni, težko ali pa vsaj ne prav kmalu privoščila. Občina namerava na podlagi pridobljene lastninske pravice kandidirati za državna in evropska sredstva, s katerimi bi sofinancirala ureditev, kot je načrtovano z idejnim projektom ureditve širše okolice ŠPH. Projekt je bil že predstavljen na spletni strani občine, bo pa v naslednjih mesecih še dovolj časa in priložnosti za predstavitve. Rezultat, kot je ta, kaže, kako enovito delujejo sodelavci občinske uprave skupaj z direktorico in županom.

 

Peter Kavčič, foto: občinski arhiv

Oglejte si tudi