Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Mercator v novi podobi za desetino večji

V soboto 2. junija ste dopoldan vabljeni na pogostitev ob otvoritvi prenovljenega Mercatorja!
Krajani Polhovega Gradca in tudi vseh okoliških vasi in zaselkov naprej proti Črnemu Vrhu smo v desetih dneh med 20-im in 30-im majem zelo dobro občutili odsotnost najboljšega soseda.

Najboljši sosed ni le reklamni slogan, saj je Leta 2014 skupina Mercator, d.d., ki je prisoten na trgu že 65 let in je največje slovensko trgovsko podjetje -v Sloveniji ima skoraj 1500 prodajaln in na vseh trgih nekdanje Jugoslavije zaposluje preko 20.000 ljudi - zbrala preko 60.000 eur za pomoč ljudem v stiski zaradi poplav v sodelovanju z rdečim križem, ko so zbirali hrano in ostale dobrine v posebnih košarah v vseh glavnih trgovskih centrih, tudi v Polhovem Gradcu.
Spomnimo se tudi zbiranja žetonov in zaključne prireditve maja 2014, ko smo kupci žetoni sami izbirali komu nameniti 1.000 eur Mercatorjeve nagrade. Izbirali smo med TD Polhov Gradec,  klekljarskim društvom Polhov Gradec ali vrtcem Polhov Gradec. Slednji je prepričljivo zmagal in dobil nagrado. Vsako društvo je na začetku celomesečnega zbiranja žetonov napovedalo svoje plane za namensko porabo sredstev in sam sem takrat žeton namenil TD Polhov Gradec za izgradnjo igrišča za mini golf pri gostilni Pograjski dom. Vrtec pa je tako  pridobljena sredstva nagrade porabil za pomoč socialno ogroženim otrokom.
Te dni pa smo bili zvesti kupci Mercatorja primorani kupovati izven domačega kraja, kajti trgovina je šele danes odprla svoja prenovljena vrata, ki se sedaj odpirajo samodejno - menjala se je vsa notranja oprema, ki je bila še iz prejšnjega stoletja, hladilniki, pulti in oprema skladišča, stene, tudi dostop za invalide je sedaj olajšan in pa zunanjost je dobila nov nadstrešek za vse tiste škatle in kartonsko embalažo, ki je doslej kazila zunanji videz. Novost je tudi peč za peko svežega kruha in peciv, večji je prostor za sadje in zelenjavo, povečan je prostor pijač. Dela so se izvajala deset polnih dni intenzivno preko celega dneva, saj gre za velik manjko v naši vasi in mobilna pekarna, ki je parkirala malo nižje, najboljšega soseda ni zmogla zamenjati ne po izbiri in ne po ceni.

Večjo trgovino kot je sedaj za desetino povečan Mercator v Polhovem Gradcu še dolgo ne bomo videli, saj se ostali trgovski ponudniki hrane za gradnjo preverjeno ne zanimajo. Občina je v prostorskih planih poslovno - trgovinski dejavnosti namenila prostor zraven novega gasilskega doma, vendar Mercator sam zaradi prezadolženosti ne gradi prodajnih centrov, temveč jih le najema od gradbenih investitorjev – prodajajo tudi največji hipermarket v Šiški, a ga ne nameravajo zapustiti, temveč le vzeti v najem in se s prodajo deloma razdolžiti.

Vabljeni v soboto 2. junija na dobrote z žara, če bo vreme dopuščalo, v četrtek 31.maja pa se je po uvodnih nagovorih vodstva delniške družbe in župana odvil še krajši kulturni program lokalnega vrtca in....nakupovanje! Trgovina je pokala po šivih, dve blagajni stakomaj zadoščali! Ne le najboljši sosed, je tudi edini sosed, saj spodnje manjše trgovine že desetletje ni več, novih ponudnikov pa tudi ni na obzorju. 
Sebastjan Vehar

Oglejte si tudi