Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Svet je lep, ko si nasmejan!

Dobrova, 7. 2. – V petek pred slovenskim kulturnim praznikom je bil v Kulturni dvorani na Dobrovi večer lep, slovesen in nasmejan. Sedmošolka Jerneja Stopar, ki je na odru v vlogi povezovalke nastopala prvič, je z nasmehom in notranjim žarom spletla niti najrazličnejših točk, ki so jih za ta večer pripravili učenci in učitelji Glasbene šole Emila Adamiča, mlade plesalke Plesnega kluba Bleščica, plesalca plesnega društva Forma, pevci Mešanega pevskega zbora Dobrova, učenka OŠ Dobrova, glasbena skupina TriAM in Godba Dobrova -Polhov Gradec. Prisotne je nagovoril tudi župan Franc Setnikar. 

Kulturno društvo Dobrova tovrstno prireditev pripravlja zaporedoma že 12 let. Z njo želimo domačinom predstaviti različne zvrsti kulture, ki delujejo na območju teh krajev. Vedno poskrbimo tudi za manjšo pogostitev po prireditvi, saj menimo, da je druženje med krajani bistveno za pravo kakovost bivanja v skupnosti in dan pred praznikom si zanj vsi lažje vzamemo čas, ko lahko malce postanemo in se pogovorimo. 

Letos pa smo kulturno razvajanje razširili na tri dni. Po osrednji prireditvi se je v soboto na odru odvila ponovitev gledališke predstave Emigranta domače gledališke skupine Dobrova, nedeljsko popoldne pa smo namenili mlajši populaciji, tudi mladim po srcu. V goste smo iz Novega mesta povabili predstavo Pika Nogavička, ki je s svojo prisrčno navihanostjo dodobra prevetrila tako zimsko nedeljo.  

Radi ustvarjamo in radi razveseljujemo in hvala vsem, ki nas pri tem podpirate in nas spremljate!

Magdalena Tehovnik 

Oglejte si tudi