Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Nenavadno leto 2020 tudi za Godbo Dobrova - Polhov Gradec

Kdo bi si mislil, da po uspešnem Valentinovem plesu v Šentjoštu naše godbe za nekaj časa ne bo moč slišati? Verjetno nihče, kakor tudi nihče ni mogel verjeti, kako se lahko življenje v trenutku za nekaj časa popolnoma umiri. 

A kdor išče, ta najde. Godba je našla pot do ljudi tudi v času karantene. Ob danes vsem dostopni tehnologiji so godbeniki v aprilu nastopili za znano oddajo Slovenski pozdrav. V godbenih oblačilih, kar vsak iz svoje domače hiše, so zaigrali širni Sloveniji in ji z glasbo mladih vlili upanja, da bo še vse dobro. Občanom Dobrove - Polhov Gradec in drugim prijateljem so z velikonočno budnico preko elektronskih medijev polepšali in popestrili letošnje praznovanje velike noči, ki se je sicer odvijalo le v krogu družin. 

Gostovanje na Bavarskem smo prestavili za eno leto srčno upajoč, da bo negotovi čas le še dogodek, ki se je zapisal v zgodovino kot opomin človeštvu. Prvega maja se je godbena glasba razlegala po nekaterih krajih v občini s pomočjo lokalnih gasilnih društev. Na pravo prvomajsko budnico v živo bodo občani morali počakati do prihodnjega leta. 

Z junijem, ko so se odprla vrata šol, so godbeniki zopet pričeli s skupnimi vajami. Prve daljše vaje so se odvijale na prostem v Gabrju, zatem pa spet ob sredah zvečer na Dobrovi. Vsi, ki so med karanteno pridno vadili sami doma, so hitro spet prišli na stare tire, druge je čakalo nekaj več dela. Vsi pa so imeli 6. junija že prvi nastop po obdobju, ko se zaradi dobrobiti vseh ni bilo dovoljeno družiti. Srečnež je unovčil glavno nagrado z Valentinovega plesa za svoje praznovanje Abrahama v Stahovici. 

V petek, 19. junija, je bila godba povabljena na Rudnik, kjer so pred trgovinskim centrom eLeclerc nastopili ob njihovi 20. obletnici delovanja v Sloveniji. Za zveste potrošnike so pripravili zanimiv program s korakanjem. 

Konec junija so sledile tridnevne intenzivne vaje, ki so bile tokrat na domačem terenu, na ranču Čuden. Na taboru se je dan pričel s slovesnim dvigom slovenske zastave in s slovensko pesmijo. Sledilo je delo po sekcijah, odlična hrana ter druženje, ki je v takšni pestri družbi poglavitno. Učitelji Glasbene šole Emil Adamič so priskočili na pomoč in tako se je predelal ves program za oktobrski koncert, ki bo izveden na način, kot bodo razmere v tistem času omogočale. Tabor se je zaključil z nastopom na Šentjoštu, kjer je bil takrat birman tudi naš godbenik Tadej. Zadnjo nedeljo v juniju pa so z nastopom presenetili še očeta našega godbenika in mu tako popestrili praznovanje. Po nastopu ob 70-letnici bolniškega duhovnika Mira Šlibarja, ki stanuje pri Marijinih sestrah na Dobrovi, pa za godbenike sledijo počitnice. Kakšne bodo, vam poročamo jeseni.

 

Magdalena Tehovnik

Oglejte si tudi