Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Jesenski odvoz kosovnih odpadkov

Obveščamo vas, da bo jesenski odvoz kosovnih odpadkov na območju občine Dobrova - Polhov Gradec potekal od  1. 10. 2021 do 30. 11. 2021.

Odvoz kosovnih odpadkov je enkrat na leto brezplačen do količine 2m3. Občani ga lahko naročite, če ga potrebujete. To storite tako, da izpolnite e-naročilnico na www.mojiodpadki.si, izberete datum znotraj razpisanega termina ter počakate na klic JP VOKA SNAGA d.o.o., da se dogovorite o podrobnostih odvoza kosovnih odpadkov.

Kako pripraviti kosovne odpadke?

Na dan dogovorjen za odvoz kosovnih odpadkov, odpadke pripravite na prevzemna mesta za komunalne odpadke. Ko Snaga prevzame kosovne odpadke, mora biti njihov lastnik obvezno dosegljiv po telefonu, če želi, pa je lahko tudi fizično navzoč.

Kosovne odpadke zložite poleg zabojnikov in jih razvrstite glede na vrsto (kovine, les, itd.). Kosovne odpadke pripravite po 20. uri pred dnevom odvoza oziroma do 6. ure na dan odvoza. Če je določena natančnejša ura, pa do dogovorjene ure.

Kaj spada med kosovne odpadke?

Med kosovne odpadke spadajo kopalniška oprema, leseno pohištvo, oblazinjeno pohištvo, športni rekviziti (smuči, jadralne deske, kolesa ipd.), orodje, druga oprema, igrače, sodi, samokolnice, otroški vozički, vrtna oprema iz plastike in lesa (mize, stoli, senčniki ipd.), vzmetnice in preproge, svetila in senčila, veliki gospodinjski aparati (gospodinjska bela tehnika – hladilniki, pralni in pomivalni stroj, štedilniki ipd.).

Kaj NE spada med kosovne odpadke?

Med kosovne odpadke se ne sme odlagati preostanka (gospodinjskih) odpadkov, stavbnega pohištva (okna, vrata itd.), gradbenih odpadkov, zemlje, listja in vej, nevarnih odpadkov, avtomobilskih gum, ipd. Odpadkov, ki niso kosovni odpadki, JP VOKA-SNAGA d.o.o. ne bo odpeljala in bo o njih obvestila pristojne inšpekcijske službe.

Na razpolago vam je tudi Center za podporo in pomoč uporabnikom, dosegljiv na tel.: 01/477-96-00 ali na snagalj@vokasnaga.si. Njihov delovni čas je vsak delovnik od 8:00 do 14:30, ter ob torkih od 8:00 do 16:00.

Več informacij: https://www.vokasnaga.si/locevanje-odpadkov/kosovni-odpadki

Občina Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi