Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Spomladanska čistilna akcija

14. april - V mesecu, ko praznuje naš planet, se je tudi letos na pobudo Krajevne skupnosti Polhov Gradec odvila čistilna akcija naših krajev in vasi, h kateri so pristopili in jo podprli še Občina Dobrova - Polhov Gradec, OŠ Polhov Gradec, KS Črni vrh, JZ Polhograjska graščina, Ribiška družina Dolomiti in številna domača društva.
Lepo sobotno pomladno dopoldne so številni izkoristili za sprehod. Ob tem pa so naredili še nekaj koristnega za naš planet in počistili ter iz narave pospravili predvsem pločevinke, plastične vrečke in druge manjše odpadke. Mnogi so se ob tem spraševali, kako je sploh mogoče, da še vedno obstaja tolikšno število ljudi, ki se med vožnjo iz ali v službo želijo prijetno odžejati, ob tem pa brezvestno odvržejo pločevinko iz svojega avtomobila, in to v naravo, ob cesto ali v potok, ne da bi pomislili, da je to dejanje skrajno neprimerno in neodgovorno tako do narave kot soljudi.

Vsi udeleženci čistilne akcije s svojo aktivno vlogo želijo biti zgled tudi svojim otrokom, da bodo vzgojeni v bolj skrbne in do okolja odgovorne državljane. "Takšen je tudi namen čistilne akcije," pravi pobudnica in koordinatorica čistilne akcije Ana Oblak, ki se vsem udeležencem zahvaljuje za čas, ob tem pa posebno pohvalo namenja predvsem otrokom in mlajšim, ki so se skupaj s starši pridružili akciji in pokazali svojo dobro voljo in lep odnos do okolja, v katerem živijo. "Z veseljem ugotavljamo, da se stanje iz leta v leto sicer izboljšuje, vseeno pa nas preseneča, da se kljub vsej ozaveščenosti in napredku še vedno najdejo tisti, ki pa te zavesti nimajo," še dodaja. Zavedati se je namreč potrebno, da okolje, v katerem živimo ni naša last, niti naše imetje, smo pa dolžni biti do njega odgovorni in se zavedati, da takšnega kakršnega bomo zapustili, takšnega bodo od nas prejeli naši otroci. Ne smemo misliti zgolj nase, pač pa tudi na druge, ne smemo misliti zgolj za danes, temveč tudi za jutri, saj bo le tako naš planet Zemlja sposoben življenja še mnogih generacij.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi