Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

O projektu prenove podružnične šole Šentjošt

V sklopu projekta, ki se je izvajal v obdobju 2011–2013 in so ga v uporabo uradno predali na odprtju 18. oktobra, so opravili številna dela tako na ravni objekta (šola) kot v njeni okolici: postavili so malo čistilno napravo in zamenjali strešno kritino šole, obnovila se je dotrajana fasada, uredili so nova otroška igrala, opravili so gradbena dela, povezana z ureditvijo športnega igrišča, kupili opremo za igrišče, ob koncu pa je sledilo še urejanje okolice (zatravitev, postavitev košev za smeti in klopi). Vsa dela so potekala pod skrbnim nadzorom podjetja Darwin Fink, s. p., projektant projekta pa je bilo podjetje Irena Tomc Colja, s. p. Na seznamu izvajalcev in dobaviteljev se najdejo Roto, d. o. o., Tesarstvo in krovstvo Rus Marko, s. p., Tomazin & Co., d. n. o., Storitve s težko gradbeno mehanizacijo Janez Trobec, s. p., Zidarstvo in fasaderstvo Sečnik Janez, s. p., Tim-Trade, d. o. o., Šifrer, d. o. o., Tigrad, d. o. o., Elektroinstalacije Malovrh Anton, s. p., ter Strojne instalacije Janez Čepon, s. p.

Celotna investicija je znašala 235.090 EUR in se je delno financirala iz proračuna Evropske unije – Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, Evropa investira v podeželje. Operacija se je izvajala v okviru ukrepa 322 - Obnova in razvoj vasi v okviru PRP 2007–2013 po pristopu Leader.

Zdaj tudi podružnična šola Šentjošt, skupaj z vrtcem in igriščem, ustreza vsem standardom primernega objekta in tako zagotavlja ohranitev redne predšolske in šolske dejavnosti, ki je nadvse pomembna za enakomeren razvoj območja, v katerem poteka. Zunanje igrišče pa ne bo služilo le otrokom, temveč tudi mladini ter starejšim krajanom in občanom, saj se bodo na njem lahko odvijale številne športne dejavnosti na prostem; to še zlasti velja za košarko, odbojko, rokomet in mali nogomet. Poleg športnih vsebin se bo igrišče lahko uporabljalo kot prostor za večje kulturne in zabavne prireditve. Projekt bo tako pomenil velik prispevek k razvoju kraja in občine, saj bo skladno s cilji programa Leader pripomogel k izboljšanju kakovosti življenja prebivalstva, zagotavljanju enakomernega razvoja celotnega območja, prispeval bo k izboljšanju in krepitvi socialnega kapitala, ustvarjanju enakih možnosti za različne družbene skupine, ohranjanju in izboljšanju podružničnih šol oziroma h kakovostni šoli na podeželju.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Povezave

Prc

Oglejte si tudi