Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 24.02.2018

pretežno oblačno
Popoldne bo na Primorskem sončno. Drugod bo povečini oblačno, le na severovzhodu se bo delno zjasnilo. Ponekod bo pihal severovzhodni veter na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 8 °C.
-1°C | 1°C
nedelja, 25.02.2018
-8°C | -3°C
ponedeljek, 26.02.2018
-10°C | -4°C
torek, 27.02.2018
-10°C | -4°C
Opozorila
Sobota, 24.2.2018 ob 12h
Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo ponekod presegali hitrost 100 km na uro.
-1°C
1°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Dogodki

Študij strojništva na daljavo tudi iz vaše regi...


Ostalo
 | 
06.09.2016 ob 16:00 - 22.09.2016 do 19:00
A A

Študij strojništva na daljavo tudi iz vaše regije


Kje: Fakulteta za industrijski inženiring (FINI), Šegova ulica 112, Novo mesto
Kdaj: 06.09.2016 ob 16:00 - 22.09.2016 do 19:00
Organizator: 

Fakulteta za industrijski inženiring (FINI), Šegova ulica 112, Novo mesto
ŠTUDIJ STROJNIŠTVA NA FAKULTETI ZA INDUSTRIJSKI INŽENIRING NOVO MESTO (visokošolski, univerzitetni, magistrski in doktorski študij) ŠTUDIJ NA DALJAVO / IZREDNI ŠTUDIJ

 

Vabimo vas na informativne dneve, ki bodo na sedežu fakultete:

 • 6. 9. 2016 ob 16. uri (MAG, DR)
 • 8. 9. 2016 ob 17. uri (VS, UN)
 • 22. 9. 2016 ob 16. uri (MAG, DR

 

Fakulteta izvaja študijske programe v dveh oblikah. Klasična oblika izrednega študija se izvaja dvakrat tedensko na sedežu fakultete, oblika izrednega študija na daljavo pa predstavlja sodobno obliko študija z močno pedagoško in tehnično podporo. Zagotavlja visoko dostopnost študija posameznikom, ki se iz različnih razlogov ne morejo redno udeleževati študijskih obveznosti.

 

Študijske programe strojništva želi fakulteta približati potencialnim študentom na območju celotne Slovenije in zagotoviti povečan vpis v tehniške programe tudi na nivoju države. Izpitni centri so organizirani po celi Sloveniji, vsako leto se prilagodijo stalnemu bivališču študentov fakultete. Fakulteta s svojimi študijskimi programi in z oblikami njihove izvedbe sledi potrebam trga dela, gospodarskega razvoja in tudi konkurenčnosti gospodarstva.

 

Razlogi za študij:

 • V Sloveniji, EU in globalno je prisotna visoka stopnja zaposljivosti diplomantov na področju strojništva. Delodajalci izražajo potrebo po strokovnih kadrih, katerih znanja obsegajo tehnična in tehnološka znanja. Diplomanti visokošolskega in univerzitetnega študijskega programa pridobijo strokovni naslov diplomirani inženir strojništva/diplomirana inženirka strojništva, diplomanti magistrskega študijskega programa magister inženir strojništva/magistrica inženirka strojništva, diplomanti doktorskega študijskega programa pridobijo znanstveni naslov doktor znanosti/doktorica znanosti.
 • Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto je edina fakulteta v Sloveniji, ki izvaja študij strojništva na daljavo v kombinirani obliki (e-učilnica, multimedijska gradiva, posneta predavanja, izpiti na daljavo). Zagotavlja visoko dostopnost študija posameznikom, ki se iz različnih razlogov ne morejo redno udeleževati študijskih obveznosti. Študijski program strojništva želi fakulteta približati potencialnim študentom na območju celotne Slovenije in zagotoviti povečan vpis v tehniške programe tudi na nivoju države. Na ta način lahko študenti v domačem okolju razvijajo svoje ustvarjalne in poslovne ideje, iščejo prostor in možnosti za osebni in poklicni razvoj. Tudi stroški študija so v domačem okolju nižji.
 • Neposredno v 2. letnik visokošolskega študijskega programa se lahko vpišejo diplomanti kateregakoli študijskega programa višje strokovne šole.
 • Zaposlenim študentom se v 3. letniku visokošolskega študijskega programa prizna predmet Strokovna praksa v obsegu 20 KT.
 • Na magistrski študijski program se lahko vpišejo diplomanti visokošolskih in univerzitetnih bolonjskih študijskih programov.
 • Neposredno v 2. letnik magistrskega študijskega programa se lahko vpišejo diplomanti, ki so končali študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe ali specializacije, sprejet pred 11. 6. 2004.
 • Na doktorski študijski program se lahko vpišejo diplomanti bolonjskega magistrskega študijskega programa, diplomanti univerzitetnih študijskih programov, sprejetih pred 11. 6. 2004 in diplomanti študijskih programov za pridobitev specializacije naravoslovno-tehničnih usmeritev, ki so pred tem končali visokošolski strokovni program.
 • Neposredno v  2. letnik doktorskega študijskega programa se lahko vpišejo kandidati, ki so zaključili študijski program za pridobitev magisterija znanosti, sprejet pred 11. 6. 2004.
 • Povečuje se interes kandidatov, ki so diplomirali na suficitarnih družboslovnih študijskih programih, vendar zaposlitve dolgoročno doma in v tujini ne morejo dobiti.  V skladu z Merili za prehode se lahko vpišejo neposredno v 3. letnik visokošolskega študijskega programa in do oddaje teme diplomske naloge opravijo diferencialne izpite, ki izhajajo iz razlik med programoma.
 • Znanja, ki so jih kandidati pred vpisom na fakulteto pridobili v različnih oblikah formalnega izobraževanja, v programih za izpopolnjevanje ali v neformalnem izobraževanju, se v celoti ali delno lahko priznajo v skladu s Pravilnikom o priznavanju pridobljenega znanja in spretnosti.
 • Stroški študija se lahko poravnajo na 12 obrokov brez obresti, v zadnjem letniku študija tudi na več obrokov oziroma do zaključka študija. V primeru enkratnega plačila fakulteta priznava 5 % popust. V primeru, da je plačnik podjetje, fakulteta za vsakega nadaljnjega študenta iz istega podjetja priznava 15% popust.
 • Fakulteta zagotavlja okolje in pogoje, potrebne za implementacijo učenja in poučevanja, ki je osredotočeno na študente in ki vključuje študente kot aktivne udeležence.
 • Je majhna fakulteta, ki se intenzivno prilagaja potrebam študentov z organizacijo terminov predavanj, z dosegljivostjo referata, z dosegljivostjo in razpoložljivostjo visokošolskih učiteljev.
 • Izpostavljene prednosti so sposobnost hitrega reagiranja na priložnosti in spremembe ter učinkovita komunikacijska mreža, ki omogoča hitro reševanje notranjih problemov in omogoča hitro prilagajanje spremembam v okolju.
 • V strukturi visokošolskih učiteljev so priznani  strokovnjaki iz akademskega okolja in gospodarstva, ki vnašajo aktualne novosti v študijske programe. Sodelavce fakulteta pridobiva tudi na globalnem trgu.

 

Udeležite se informativnih dnevov ali izpolnite informativno prijavo na https://goo.gl/rF7HZc in prejeli boste informacije s podrobno predstavitvijo programov, načinov študija, pogojih vpisa in stroških.


Lokacija: Fakulteta za industrijski inženiring (FINI), Šegova ulica 112, Novo mesto
Deli z ostalimi:
Komentiraj dogodek

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta dogodek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!
Prideš na dogodek?

Udeležbe na dogodku ni potrdil noben uporabnik.