Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
2°C
-2°C
JUTRI
2°C
-3°C

Sleparja v krilu

1265


Ob slovenskem kulturnem prazniku želimo vsem ljubiteljem lepega podariti gledališko predstavo Sleparja v krilu. Komedijo avtorja Kena Ludwiga bo v režiji Francija Končana uprizorila Gledališka skupina KUD Dobrova. VSTOP PROST!


KEN LUDWIG (1950):
se je rodil v Yorku v ameriški zvezni državi Pensilvanija. Pravo, glasbo in zgodovino gledališča je študiral na ameriškem Harvardu in na Cambridgeu v Angliji. Je sodobni ameriški dramatik in režiser, ki je z uspešnicami na Broadwayu in drugod po svetu postal sinonim za sodobno komedijo. Napisal je dvajset iger, večinoma komedij, ki so vse po vrsti postale uspešnice. Igrajo jih največji igralci, kot tudi številne amaterske skupine po vsem svetu. Njegova prva broadwayska uspešnica je bila komedija Ti nori tenorji, ki je postala najbolj populara in največkrat uprizorjena komedija zadnjih let. Nadvse uspešen je mjuzikel Crazy For You, ki so ga več kot štiri leta igrali na Broadwayu in v Londonu. Tokrat pa vam predstavljamo Sleparja v krilu.

SLEPARJA V KRILU:
dogajanje komedije je avtor postavil v svoje rojstno mesto York v Pensilvaniji. Brezposelna igralca Jack in Leo poskušata v Ameriki uspeti s preigravanjem Shakespearovih prizorov. Ko že skoraj obupata nad življenjem in njuno igralsko kariero, zasledita v časopisu, da zelo bogata, stara gospa iz Yorka išče svoja nečaka, ki sta se kot otroka z mamo odselila v Anglijo. Jack in Leo se odločita, da se bosta stari bogatašinji predstavila kot njena izgubljena nečaka in pobrala dediščino. Za dodatne zaplete poskrbi še Leo, ki se zagleda v živahno, duhovito in nadvse privlačno nečakinjo stare gospe ...

Ob dogodku bomo zbirali tudi denarne prispevke za podporo slovenskemu misijonarju Petru Opeki, ki deluje med najrevnejšimi na Madagaskarju.

VSTOP PROST! 

SE VIDIMO NA DOBROVI!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!